Ο Μητροπολίτης Προύσης στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

  • Dogma
μητροπολίτης

Ο Μηροπολίτης Προύσης κ Ελπιδοφόρος και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, την Κυριακή 2 Απριλίου, Ε’ Νηστειών – Οσίας Μαρίας της Αιγύπτιας, τέλεσαν Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκτάριου Ν. Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και σε ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Γεωργίου Αντωνίου.

Στην ομιλία του ο νέος διάκονος ευχαρίστησε τον Θεό που τον αξιώνει να λαμβάνει τον α’ Βαθμό της Ιεροσύνης, ενώ εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του τόσο προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, όσο και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ελπιδοφόρο, του οποίου το πολυσήμαντο έργο εξήρε τόσο στην αναβιώσασα Ιερά Μητρόπολη Προύσης, όσο και στη Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε με λόγια αγάπης προς το νέο διάκονο, στο πρόσωπο του οποίου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, βλέπει τη νέα εποχή της Εκκλησίας , η οποία προσελκύει ανθρώπους επιτυχημένους και διακεκριμένους επαγγελματικά. Παρότρυνε δε τον π. Γεώργιο να αγωνιστεί ταπεινά και να διακονήσει με αγάπη και υπομονή τον αμπελώνα του Κυρίου, αναφωνώντας το «Άξιος».

συλλείτουργο015-768x512

συλλείτουργο006-768x512 συλλείτουργο010-768x512 συλλείτουργο012-768x512 συλλείτουργο013-768x512 συλλείτουργο014

Προ του τέλους της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αφού συνεχάρη τον π. Γεώργιο για την χειροτονία του, καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο στην προσφυγική Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ευχαριστώντας τον για την τιμητική παρουσία του τόσο στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη με θέμα : «Ελληνισμός και Ορθοδοξία στη Μικρά Ασία», όσο και στην σημερινή λατρευτική σύναξη.

Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ανέφερε χαρακτηριστικά : «ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης επί πολλά χρόνια υπηρετεί στο σεπτό μας Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην πρωτόθρονη Εκκλησία δίπλα στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο, σ’ έναν άνθρωπο φωτεινό, ελπιδοφόρο λαμβάνοντας έτσι κι αυτός το όνομα αυτό γιατί και ο ίδιος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα εργατικότητος για το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε γι’ άλλη μια φορά τον κ. Γαβριήλ για τη γενναία φιλοξενία στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ενώ χαρακτήρισε τη μεταξύ τους φιλική σχέση ως πραγματικό δώρο Θεού.

TOP NEWS