Ο Παροναξίας Καλλίνικος στην Άνω Ποταμιά και το Φιλώτι

  • Δόγμα

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Φιλώτι της Νάξου όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Αθλητικού, Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου Νάξου «Ο ΖΕΥΣ».

Την Κυριακή 18-2-2024 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, συνοδευόμενος από τους Διακόνους π. Παναγιώτη Σιαχάμη και π. Δαυίδ Καρυτινό, μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Άνω Ποταμιάς Νάξου όπου ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο. Προ της Απολύσεως, προέστη του 40νθημέρου Μνημοσύνου του αειμνήστου Αθανασίου Ναυπλιώτη.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Φιλώτι της Νάξου όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Αθλητικού, Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου Νάξου «Ο ΖΕΥΣ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών και κατά την διάρκειά της τιμήθηκαν αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου, οι οποίοι εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. Λαμβάνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για την πρόκληση και απηύθυνε ευχές προς όλους, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δύσκολα ξεκίνησε η νέα χρονιά, με πολεμικές εστίες, τόσο βορειότερα από εμάς δηλαδή στην περιοχή της Ουκρανίας αλλά και νοτιότερα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Να προσευχηθούμε όντως το φετινό έτος να είναι ευλογημένο, ειρηνικό και σωτήριο, γιατί και στον τόπο μας δεν ξεκίνησε καλά. Με πράξεις και αποφάσεις, όπως ο προσφάτως ψηφισθείς νόμος, ο οποίος όχι μόνο δεν τιμά το γένος των Ελλήνων και την Ελληνορθόδοξη παράδοση του έθνους μας, αλλά και ναρκοθετεί την από αιώνων παραδοσιακή μορφή της οικογένειας. Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων τόσο του χωριού όσο και του νησιού.

TOP NEWS