«Ο πόνος ως αιτία και αφορμή επανεκκίνησης της ζωής μας»

  • Dogma
πόνος

«Ο πόνος ως αιτία και αφορμή επανεκκίνησης της ζωής μας», σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε την εμπνευσμένη ομιλία του ενώπιον πλήθους πιστών, ο Πρωτοπρ. Ματθαίος Χάλαρης.    

Ο Πρωτοπρ. Ματθαίος Χάλαρης, ανέλυσε πνευματικότητα και διδακτικότατα τη ρήση του Οσίου Παϊσίου «Πρέπει η καρδιά μας να πονά για κάθε αμαρτία, αλλοιώς εύκολα την ξανακάνουμε»

Ειδικότερα, ο π. Ματθαίος, τον οποίο ο Ηγούμενος Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους σεβασμού και αγάπης, τόνισε ότι ο πόνος μας κάνει περισσότερο προσεκτικούς στην επανάληψη των λαθών μας και ταυτόχρονα μας υπενθυμίζει τη φθαρτότατά μας, εμποδίζοντάς μας να οδηγηθούμε στην εωσφορική αυτοθέωση. Συνέστησε δε στους ακροατές του να μιμηθούν τον Όσιο Παΐσιο στην σοβαρότητα, τη σταθερότητα και τη συνέπεια, που επέδειξε καθ’ όλη την επίγεια ζωή του.

Την ομιλία παρακολούθησαν και Αγιορείτες Μοναχοί, μεταξύ των οποίων ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμ. Βαρθολομαίος, οι οποίοι μετέφεραν από το αγιώνυμο όρος στους Μυκονίους πιστούς την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου και τους ευχήθηκαν για την κατά Χριστόν προκοπή τους.

TOP NEWS