Ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος στην Κέρκυρα για την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα

  • Dogma
τιμόθεος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, λειτούργησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων της νήσου Κερκύρας συμπαραστατούμενος από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και προϊστάμενο του ως άνω Ιερού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιοδος και Φαναριοφερσάλων Τίμόθεος, ακολούθως, και ώρα 11:00 μετείχε στα “βγάσματα“ του ιερού λειψάνου του αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος και της τοποθετήσεώς του στη θύρα στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα.

Προηγουμένως, εψάλη η Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο, της οποίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

sam_1542_custom sam_1532_custom sam_1523_custom sam_1519_custom sam_1518_custom sam_1516_custom

sam_1499_custom

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, μετείχε στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη εορτή του εν αγίοις πατρός ημών Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος, στο ως άνω Ιερό Προσκύνημα. Στην ακολουθία του Εσπερινού, χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπισκόπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Την επομένη 12 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στο ιερό προσκύνημα του αγίου Σπυρίδωνος, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναζαρέτ κ. Κυριακού, Άρτης κ. Καλλινίκου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

sam_1475_custom sam_1473_custom sam_1472_custom sam_1465_custom sam_1479_custom

TOP NEWS