Ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στην Έδεσσα

  • Dogma
έδεσσα

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 20 Ιουνίου 2016,  πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στην Έδεσσα. Πρόκειται για την πολυπληθέστερη πανήγυρη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Το απόγευμα της Κυριακής Έδεσσα στην τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ενώ μετείχε και ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

έδεσσα

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Εδέσσης, ο Στρατηγός Διοικητής της 2ας Μεραρχίας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος.

Την επομένη ο προσκεκλημένος Ιεράρχης προεξήρχε της θείας λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο συλλειτουργούντος του ποιμενάρχου της Ι.Μητροπόλεως Εδέσσης κ. Ιωήλ. Στο τέλος της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία της θαυματουργού εικόνος της Αγίας Τριάδος γύρω από το Καθολικό της Μονής.

έδεσσα

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος ενισχύθηκε από ομάδα μοναζουσών, οι οποίες εντάχθηκαν στην ιερά αδελφότητα υπό την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιμανδρίτου Σάββα, ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως.

TOP NEWS