Ο Ζακύνθου Διονύσιος μηνύει τον Πάνο Καμμένο

  • Dogma
διονύσιος

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, για τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου από το βήμα της Βουλής αναφορικά με οικονομικές ατασθαλίες, με αφορμή τη δίκη για τα ορεινά στη Ζάκυνθο.

Στο πλαίσιο της μηνυτήριας αναφοράς γίνεται λόγος για απειλές κατά της ζωής, τις οποίες δέχτηκε ο πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος κατά την εκδίκαση της υπόθεσης τον περασμένο μήνα, ανέφερε ότι έλαβε μηνύματα στο κινητό του τηλέφων, ο ότι θα τον σκοτώσουν και ενημέρωσε την αστυνομία και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Αναλυτιά η μηνυτήρια αναφορά:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιου, (κατά κόσμον Δημητρίου Σιφναίου), κατοίκου Ζακύνθου, οδ. Ελ. Βενιζέλου, αρ. 3.

Κύριε Εισαγγελέα,

οφείλουμε εκ καθήκοντος αλλά και εκ συνειδήσεως, να σας εκθέσουμε τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά, προκειμένου να υποβληθούν στην κατά νόμον έρευνα κι’ αξιολόγησή τους:

Α. Στις 02/03/2017, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Π. Καμμένος, ανέφερε από το βήμα της Βουλής μεταξύ άλλων (σχετ. Α), τα ακόλουθα: “Ήρθε ο εμίρης του Κατάρ εδώ, έκανε 16 δισεκατομμύρια επένδυση και κάποιοι έκαναν βόλτες. Μου είπαν, όταν πήγα προς τα κάτω, ότι στέλεχος, ιερέας τέλος πάντων, ζήτησε μετρητά και μια βίλα δώρο για να μην απαγορεύσει την επένδυση’’.

Επειδή, ούτε προσωπικό ενδιαφέρον του ανωτέρω Εμίρη έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, αλλ’ ουδεμία μελέτη ή απλή προμελέτη και μάλιστα για έργο τεραστίων διαστάσεων (16 δισεκατομμυρίων), προφανώς υπονοείτο η φερόμενη ως ΄΄αγορά΄΄ δασικής εκτάσεως, που ανήκε αρχαιόθεν σε ιδιώτες- κατοίκους της περιοχής, στο Δήμο Ζακυνθίων και στην Εκκλησία της Ζακύνθου, από εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων (ΠΙΜΑΝΑ Α.Ε), στη περιοχή της βορειοδυτικής Ζακύνθου που περιλαμβάνει και τον περίφημο κόλπο του ΄΄Ναυαγίου΄΄, την οποία ευθείς εξ αρχής η Εκκλησία κατήγγειλε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, ως προϊόν απάτης και μέχρι σήμερα υποστηρίζει μέσω των νομίμων ποινικών και αστικών διαδικασιών, τη νομιμότητα και αλήθεια των θέσεών της, παρά τις πιέσεις που αντιμετωπίζει και τις ύποπτες μεθοδεύσεις, όπως κατωτέρω αναφέρονται.

Είναι φανερό ότι η παραπάνω αποστροφή του Π. Καμμένου βασίζεται σε ακραία παραπλανητική του πληροφόρηση, γιατί ούτε υπάρχει αλλά ούτε θα μπορούσε να υπάρξει διάλογος όπου ιερωμένος της Μητροπόλεως Ζακύνθου, να έχει ζητήσει ΄΄δώρα΄΄ παράνομα για να μην απαγορεύσει τάχα την ΄΄επένδυση΄΄, πλήν όμως με αυτήν την διατύπωση, θίγει βαρύτατα και καίρια την Εκκλησία της Ζακύνθου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, που με βεβαιότητα πιστεύουμε ότι είναι ουσιωδώς διαφορετική και για να μην παραμείνει η παραμικρή σκιά σε βάρος της, θα πρέπει το ανωτέρω αναφερθέν περιστατικό να ερευνηθεί πλήρως.

Β. Περαιτέρω, αναφέρουμε το γεγονός ότι ο νυν Μητροπολίτης Δωδώνης, πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου, κατά κόσμον Δημήτριος Συνετός, δέχθηκε σοβαρή και σπουδαία απειλή δια γραπτού μηνύματος, στο κινητό του τηλέφωνο στις 11/11/2016 (σχετ. Β), που ήδη έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, με το παρακάτω περιεχόμενο: ΄΄(Προκήρυξη) Τα δύο συνεταιράκια, εκκλησία και κράτος, με μοναδικό σκοπό την αποβλάκωση και την καταλήστευση του ελληνικού λαού. Οι πιο επιτήδειοι εργάτες της κακίας παρουσιάζονται συνήθως σα δάσκαλοι της αρετής ή κρύβονται πίσω από λαμπερά φώτα συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού. Η εκκλησία και ο βρώμικος ρόλος που παίζει στον ελλαδικό χώρο. Ζούμε κρίσιμες ώρες ως λαός κι ως έθνος. Απαιτούμε από τον Δημήτριο Συνετό (Χρυσόστομο) να σταματήσει τον πόλεμο που κήρυξε κατά ιδιοκτητών/ οικοπέδων μικρών και μεγάλων. Βυζαντινά χρυσόβουλα και οθωμανικά φιρμάνια που αποτολμούν ενάντια στους έλληνες ιδιοκτήτες, μας βρίσκει αντίθετους. Θα δράσουμε εκτελώντας και με απόλυτο στόχο αν συνεχίσετε το μαφιόζικο σχέδιό σας στο νησί της Ζακύνθου΄΄.

Ο ανώνυμος συντάκτης του παραπάνω απειλητικού μηνύματος που προαναγγέλλει εκτελέσεις και που απ’ την αστυνομική προανάκριση πληροφορηθήκαμε ότι πιθανόν είναι άγνωστος Σύριος πρόσφυγας, κάτοχος καρτοκινητού τηλεφώνου, έρχεται να προσθέσει στις ύποπτες μεθοδεύσεις γύρω απ’ την υπόθεση της ως άνω ΄΄αγοράς΄΄ και απειλές κατά της ζωής των εμπλεκομένων εκπροσώπων της Εκκλησίας.

Επειδή οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, με συνέπεια και νομική επιμονή επιδιώκουν την ακύρωση του παρανόμου συμβολαίου, δέχονται απειλές κατά της ζωής, που θεωρούμε βάσιμες και σπουδαίες και για τούτο ζητάμε την έρευνα της αληθινής πηγής που τις καθοδηγεί και την επιβαλλόμενη προστασία μας.

Γ. Τέλος, ζητάμε να διερευνηθεί μέσω τίνων αδιαφανών συζητήσεων, αγνώστων και στη Τριμελή Διοικούσα Επιτροπή της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου των Κρημνών αλλά και της Προϊσταμένης του Αρχής, με ποιο υποκρυπτόμενο κίνητρο και παραπειθόμενος από ποια ακριβώς πρόσωπα, ο ιερομόναχος Θεοδόσιος Ταρκαζίκης, προχώρησε κρυφίως από τη Διοίκηση της Εκκλησίας της Ζακύνθου, στην αποστολή προς την αντίδικο εταιρία ΠΙΜΑΝΑ Α.Ε., του από 5/04/2016 χειρογράφου του (σχετ. Γ,Δ), με την μορφή δήθεν ΄΄εξωδίκου απαντήσεως΄΄, το οποίο κατά το περιεχόμενό του, συνιστά προσπάθεια σοβαρής βλάβης, των νομίμων ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, της οποίας υπήρξε ιερομόναχος, κι’ουδέποτε ηγούμενος, όπως ψευδεπίγραφα αναφέρεται το άνω έγγραφο.

Η ανωτέρω ενέργεια του ιερομόναχου Θ. Ταρκαζίκη, πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσον στοιχειοθετεί, το αδίκημα της απιστίας σε βάρος της Ι. Μονής του Αγ. Γεωργίου των Κρημνών (Ν.Π.Δ.Δ) και ποιοι τον παρέπεισαν -ως ηθικοί αυτουργοί- να προχωρήσει στη σύνταξη και αποστολή του εγγράφου αυτού, το οποίο η εταιρεία ΠΙΜΑΝΑ Α.Ε προσκόμισε στο αρμόδιο Δικαστήριο (Πολυμελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου), ισχυριζόμενη, βάσει αυτού, πως η άνω Μονή, που έχει αδιασάλευτη ιστορία και παρουσία στη περιοχή, απ’ το 16ο αιώνα και ιδιοκτησία σε εδάφη αγροτικά αλλά και δασικά, καθόσον περιβάλλεται από δάσος και δασικές εκτάσεις, δεν είχε ποτέ επ’ αυτών νομή, αλλά περιοριζόταν σε 180 περίπου στρέμματα καλλιεργούμενα, που βεβαιώνει μάλιστα ο προαναφερθείς μοναχός, αντιποιούμενος την ιδιότητα του ηγουμένου.

Το αναληθές έγγραφο του Θ. Ταρκαζίκη, που ως προεκτέθηκε, κρυφίως, απ’ τη Εκκλησία παραδόθηκε στην άνω εταιρεία, έχει ως ακολούθως:

΄΄ Προς

Ανώνυμον Εταιρεία με την επωνυμία ΄΄Pimana΄΄ ΄΄ΠΙΜΑΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ΄΄, η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 14.

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δια της παρούσης διαμαρτύρομαι εντόνως για το περιεχόμενο του εξωδίκου που μου επιδώσατε 28η Μαρτίου του έτους 2016.

Ουδέποτε διέπραξα κάποιο έγκλημα κατά της εταιρείας σας αλλά και όσα κακώς καταμαρτυρείτε εναντίον μου εις το εξώδικόν σας.

Προς άρσιν πάσης αμφιβολίας κατέθεσα στις 30 του Μηνός Μαρτίου 2016 ενώπιον του αξιοτίμου Οικονομικού Εισαγγελέως στην Αθήνα, όλα όσα γνωρίζω δια την υπόθεσιν αυτήν.

Με την αγορά της Εκτάσεως της Αναφωντρίας από τη Εταιρείαν καθ’ υπόδειξιν της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, υπέγραψα το με αριθμό 11815/2014 πληρεξούσιο της συμβολαιογράφου κυρίας Μαρίας Τερτσέτη με σκοπό την διερεύνηση κατά πόσο έκταση τυχόν ανήκει εις την Ιεράν Μονήν ευρίσκεται μέσα στα όρια της εκτάσεως που αγοράσατε.

Ουδέποτε ανέφερα ή υπέγραψα έγγραφο το οποίον να δηλώνει ότι η Ιερά Μονή έχει εις την ιδιοκτησία της έκτασιν 3.400 στρεμμάτων, όπως αναφέρεται εις το εξώδικό σας.

Όλα τα ακίνητα που ανήκουν εις την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών έχω δηλώσει εις την δήλωσιν Ε9 του έτους 2015, όπως αυτά περιγράφονται στα παλαιότερα Ε9 του Μοναστηρίου αλλά και στους Κώδικες της Ιεράς Μονής.

Την δήλωσιν αυτήν την έχω συντάξει προσωπικά και με γνώσιν της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου.

Εις απόδειξιν των λεγομένων μου σχετικά με τη περιουσία της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κρημνών, σας υποβάλω

Τα κάτωθι έγγραφα

Ε9 οικονομικού έτους 2015

Πρακτικό αριθμός 2 της 13 Σεπτεμβρίου 2003.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω δεν έχω καμία ανάμειξη σε κανένα έγκλημα εναντίον της εταιρείας σας αλλά και δεν καμία πρόθεση και επιθυμίαν να εμπλακώ σε δικαστική διαμάχην για τα ακίνητα τα οποία δεν ανήκουν εις την Ιερά Μονή του Αγ. Γεωργίου των Κρημνών και δεν άπτονται της αρμοδιότητάς μου.

Ζάκυνθος 5 Απριλίου 2016

Ηγούμενος της Μονής΄΄

Κατόπιν των ανωτέρω κι επειδή προκύπτει πως σε βάρος της Εκκλησίας- που προσπαθεί να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματά της, χάριν του κοινού καλού- χρησιμοποιούνται αθέμιτα μέσα όπως οι απειλές, η διαβολή και ο ύποπτος επηρεασμός συνειδήσεων.

ΖΗΤΑΜΕ

Να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται άδικες πράξεις με βάση τα παραπάνω καταγγελλόμενα περιστατικά.

Ρητά επιφυλασσόμεθα για την δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατά την πρόοδο της ποινικής έρευνας.

Μάρτυρες προτείνουμε:

Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομο, κάτοικο Ζακύνθου, οδ. Ελ. Βενιζέλου, αρ. 3.

Νικόλαο Σεμιτέκολο του Ιωάννη, Εφημέριο, κάτοικο Αναφωνητρίας Ζακύνθου.

Γεώργιο Γιαννούλη του Διονυσίου, Εφημέριο, κάτοικο Άνω Βολιμών Ζακύνθου.

Παναγιώτη Καποδίστρια, Πρωτοπρεσβύτερο, κάτοικο Ζακύνθου, οδ. Ελ. Βενιζέλου, αρ. 3.

Αντώνιο Αντίοχο-Μπαλιακρά του Δημητρίου, Αντιδήμαρχο Δ.Ε Αρτεμισίων Δήμου Ζακύνθου, κάτοικο Μαχαιράδου Ζακύνθου.

Πέτρο Παράσχη του Ιωάννη, Γραμματέα ΙΜΖ, κάτοικο Ζακύνθου, οδ. Ελ. Βενιζέλου, αρ. 3.

Σπυρίδωνα Ξένο του Σκοπιώτη, Κοινωνιολόγο, κάτοικο Ζακύνθου, οδ. Σουμάκη αρ. 7.

Προσκομίζουμε κι’ επικαλούμαστε:

Α) Τα από 2-3-2017 δημοσιεύματα στο www.cnn.gr και www.news.gr για τα λεχθέντα από τον Υπουργό Π. Καμμένο.

Β) Το από 11-11-2016 καταγεγραμμένο απειλητικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του νυν Μητροπολίτη Δωδώνης, κ. Χρυσόστομου.

Γ) Την από 5-4-2016 εξώδικη απάντηση Θ. Ταρκαζίκη.

Δ) Τα δύο έγγραφα κλήσεων της Μητρόπολης Ζακύνθου προς Θ.Ταρκαζίκη προς απολογία του.

Πληρεξούσιους κι αντικλήτους μας, ορίζουμε τον δικηγόρο Ζακύνθου, Ιωάννη Παπαδάτο (ΑΜ ΔΣΖ ), κάτοικο Ζακύνθου, οδ. Αλεξ. Ρώμα 51 και τον δικηγόρο Αθήνας, Διονύση Γκούσκο (Α.Μ. ΔΣΑ 9960), κάτοικο Λεωφ. Βασ. Σοφίας 131.

17 Μαρτίου 2017

Ο Μητροπολίτης

† Ο Ζακύνθου Διονύσιος

TOP NEWS