Οι Θεσσαλονικείς τίμησαν τον Ιδρυτή της Εκκλησίας τους στα Κάστρα της Άνω Πόλης

  • Dogma
εκκλησίας

Ο Μητοπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, με την άδεια και ευλογία του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ιερούργησε το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου, στα Κάστρα της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Ο Μητοπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, ιερούργησε με τη συνευχητική συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου και του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, του Προϊσταμένου του Ναού Αρχιμ. Νικολάου και του Εφημερίου Πρεσβυτέρου Στυλιανού και Κληρικών εξ ομόρων Ενοριών, με την παρουσία Εκπροσώπου του Πολεμικού Ναυτικού και πολλών πιστών.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολιτης κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στο τρίπτυχο της πορείας της ζωής των Χριστιανών, έτσι όπως το έθεσε ο Απόστολος Παύλος στην Α΄ προς Θεσσαλονικείς Επιστολή του, «πάντοτε χαίρετε, αδιαλείπτως προσεύχεσθε, εν παντί ευχαριστείτε» , υπενθυμίζοντας την αγάπη του Ουρανοβάμονος Αποστόλου προς τους Θεσσαλονικείς, προς τους οποίους απέστειλε μάλιστα δύο μνημειώδεις επιστολές.

Προέτρεψε δε τους σύγχρονους Θεσσαλονικείς να μη λησμονούν ότι είναι απόγονοι των πρώτων εκείνων Χριστιανών, οι οποίοι εγκολπώθηκαν το, διά του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, κήρυγμα του Χριστού και με την εδραία πίστη τους θεμελίωσαν την Εκκλησία Του!

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Δωρόθεος Β΄ επεσκέφθη στο Γραφείο του τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, προς τον οποίο και ευχήθηκε.

εκκλησίας

 

 

TOP NEWS