Ολοκληρώθηκε το προσκύνημα του Τιμίου Ξύλου στο Διδυμότειχο

  • Dogma

Για τρίτη μέρα ο ακριτικός λαός με την αυθόρμητη προσέλευση του στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας, όπου εκτίθεται σε προσκύνηση το ιερό κειμήλιο, διακήρυξε περίτρανα ότι η μόνη ελπίδα και παρηγοριά του, στις δύσκολες περιστάσεις που διέρχεται, είναι ο Σταυρός

Ολοκληρώθηκε σήμερα, 9 του μηνός Δεκεμβρίου ε.ε., το ιερό προσκύνημα του Τιμίου Ξύλου στο Διδυμότειχο. Για τρίτη μέρα ο ακριτικός λαός με την αυθόρμητη προσέλευση του στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας, όπου εκτίθεται σε προσκύνηση το ιερό κειμήλιο, διακήρυξε περίτρανα ότι η μόνη ελπίδα και παρηγοριά του, στις δύσκολες περιστάσεις που διέρχεται, είναι ο Σταυρός, ο οποίος τον εμπνέει για να συνεχίσει να αγωνίζεται στο ματωμένο δρόμο του δικού του Γολγοθά.

Το πρωί ετελέσθη Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία κατά την οποία μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Πορτοκαλίδης με θέμα «Η ποιμαντική του Σταυρού και ο σύγχρονος χριστιανός». Νωρίς το απόγευμα εψάλη η Παράκληση στον Τίμιο Σταυρό κατά την οποία μίλησε ο Αρχιμ. Κύριλλος Κολτσίδης με θέμα «Η ανατροπή που προκαλεί ο Τίμιος Σταυρός» και στη συνέχεια οι πιστοί, με αναμμένα κεριά, που θύμιζαν Πάσχα, και κάτω από τους ήχους των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών προέπεμψαν το Τίμιο Ξύλο από το Διδυμότειχο για να επιστραφή στην Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ