Ονομαστήρια Δημητριάδος Ιγνατίου

  • Dogma
δημητριάδος

Εξέχουσα θέση στον εορτολογικό κύκλο της Μητρόπολης Δημητριάδος  κατέχει η 29η Ιανουαρίου εκάστου έτους, ημέρα κατά την οποία τιμάται η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου.

Και τούτο, διότι ο Επίσκοπος της Εκκλησίας της Δημητριάδος φέρει το όνομα του μεγάλου αυτού Αποστολικού Πατρός και άγει τα Σεπτά Ονομαστήριά του.

Επειδή η εορτή του Επισκόπου είναι και εορτή της Τοπικής μας  Εκκλησίας, καλούμαστε και εφέτος όλοι, Κλήρος, Άρχοντες και Λαός, να συμμετάσχουμε στον Μεγάλο Πανηγυρικό  Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που θα τελεσθεί τη Δευτέρα 28/1, στις 6μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος θα απονείμει στον πολιό και σεβάσμιο Ιερέα Δημήτριο Ξυνογαλά, Αρχιερατικό Επίτροπο Ζαγοράς, τον Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία  Λειτουργία θα τελεστεί την Τρίτη 29/1, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Κατά τη διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του Ιερού Κλήρου, των Αρχόντων και του φιλοχρίστου Λαού  μας.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ