Ονομαστήρια Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού

  • Dogma
δημητριάδος

Ανήμερα της εορτής της Ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού όπως αυτό ορίστηκε από τη Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, την Πέμπτη 28/1, στις 6.00 μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ.

Κατά τη διανομή του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του Ιερού Κλήρου και του λαού.

Ο Άγιος Ιερομάρτυς Ιγνάτιος, η μνήμη του οποίου τιμάται  στις 20 Δεκεμβρίου, ήταν διάδοχος των Αποστόλων και χρημάτισε δεύτερος Επίσκοπος Αντιοχείας. Υπήρξε, μαζί με τον Επίσκοπο της Εκκλησίας της Σμύρνης Πολύκαρπο, μαθητής του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου. Μαρτύρησε επί αυτοκράτορα Τραϊανού (98 – 117 μ.Χ.) στη Ρώμη, κατασπαραχθείς από τα θηρία.

Μετά το φρικτό μαρτύριο του Αγίου, κάποιοι Χριστιανοί μάζεψαν από τον ιππόδρομο τα εναπομείναντα άγια λείψανά του και τα μετέφεραν στην Αντιόχεια. Η Σύναξη αυτού ετελείτο στην Μεγάλη Εκκλησία.

TOP NEWS