Πάνδημη λιτανεία του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο – Βίντεο – Φωτο

  • Dogma
άγιο χριστόφορο

Με τις δέουσες εκκλησιαστικές τιμές και με πάνδημο τρόπο το Αγρίνιο τίμησε τον Πολιούχο του, Άγιο Χριστόφορο.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις  κορυφώθηκαν το απόγευμα της 9ης Μαΐου 2024 με την ακολουθία του μεθεόρτιου Εσπερινού και την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Χριστοφόρου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αγρινίου.

Στην ιερά Λιτανεία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Συγκινητικές και κατανυκτικές είναι οι στιγμές της πομπής στην οποία-παρά το ψιλόβροχο- συμμετέχουν χιλιάδες συμπολίτες υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου και άλλων φιλαρμονικών όμορων περιοχών και συνοδεία στρατιωτικού αγήματος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνωνενώ με ροδοπέταλα ραίνουν πιστοί την Εικόνα και το Ιερό Λείψανο καθ’ όλη τη διαδρομή της  Λιτανείας.

Στην κεντρική πλατεία θα τελεσθεί η Αρτοκλασία και θα απευθυνθεί στο πλήθος του πιστού λαού ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός

Στον Εσπερινό και στη Λιτανεία συμμετέχε ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας  κ. Μαρία –Αλεξάνδρα Κεφάλα,ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, οι Βουλευτές Kώστας Καραγκούνης, Θ.Παπαθανάσης, Μίλτος Ζαμπάρας, Χρ. Σταρακά, δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας,  αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι,  εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, κομμάτων, αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών και μαθητών των Σχολείων της πόλεως, τμήματα και αντιπροσωπείες πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων.

Πηγή: agrinionews.gr

TOP NEWS