Πανήγυρις Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Φανουρίου Νέας Ἐρυθραίας

  • Δόγμα

Δεκάδες πιστοί συνέρρεαν κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προκειμένου να λάβουν τη χάρη και την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου

Με λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα, Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, το μεγαλοπρεπές παρεκκλήσιο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Νεοφανούς, το οποίο στεγάζεται υπογείως στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Πανοσ. Αρχιμ. π. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εκάλης – Νέας Ερυθραίας Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Ντέτσικα και τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβο Χρόνη.

Η διακονία του λόγου ανετέθη υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, στον Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβο Χρόνη, ο οποίος με βάση το Αποστολικό ανάγνωσμα αναφέρθηκε στον Απόστολο Παύλο, τη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό αλλά και στον μόχθο του λαού. «Ευλογημένος είναι ο κόπος, ευλογημένος ο άνθρωπος που εργάζεται και μοχθεί γιατί ο κόπος είναι συνδεδεμένος με τη δημιουργία», και συνέχισε «Καθετί που κάνουμε στη ζωή μας είναι η παρουσία του Θεού, καθετί καλό που καταφέρνουμε είναι η ευλογία του Θεού, Εκείνος μας δίνει τις δυνατότητες, την προθυμία, την υγεία και τις δεξιότητες για να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας κάθε έργο μας». Τέλος, ευχήθηκε όλοι να γίνουμε «άνθρωποι του Θεού, της προσφοράς και της αγάπης».

Τέλος, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς, Πανοσιολ. Αρχιμ. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, αφού αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο, ευχήθηκε η ευλογία του να είναι διηνεκής στη ζωή όλων των πιστών.

Δεκάδες πιστοί συνέρρεαν κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προκειμένου να λάβουν τη χάρη και την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου.

TOP NEWS