Πανήγυρις εορτασμού θαύματος Αγίας Βαρβάρας στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Πολυδενδρίου

  • Δόγμα

Η ανάμνηση του Θαύματος της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας εορτάσθηκε στο χωριό Πολυδένδρι (άλλοτε Μάζι) του Δήμου Ωρωπού, και ειδικότερα στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Πεύκης, Ωρωπού και ιερείς της περιοχής. […]

Η ανάμνηση του Θαύματος της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας εορτάσθηκε στο χωριό Πολυδένδρι (άλλοτε Μάζι) του Δήμου Ωρωπού, και ειδικότερα στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Πεύκης, Ωρωπού και ιερείς της περιοχής.

Η διακονία του θείου λόγου ανατέθηκε στον Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευστράτιο Δελατόλα Αρχιερατικό Επίτροπο Πεύκης-Μεταμορφώσεως. Στο κήρυγμά του ο π. Ευστράτιος, αναφέρθηκε τόσο στο Μεγάλο Θαύμα της Αγίας, όσο όμως και στο γεγονός ότι η εορτή αυτή αποτελεί χρέος των Χριστιανών καθώς δείχνει την ευγνωμοσύνη απέναντί της. Ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ του χωρίου του Πολυδενδρίου.

TOP NEWS