Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Αταλάντης

  • Dogma
αναργύρων

Με κατάνυξη και την παρουσία πολλών προσκυνητών εορτάσθηκε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου  η Ιερά  μνήμη των Αγίων Αναργύρων των εν Ασία στην Ιστορική, Πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Μονή της Αταλάντης.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Αγίων Αναργύρων, που τελέσθηκε στο νέο Καθολικό της Μονής επ’ ονόματι της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας, λόγω της επικινδυνότητος του παλαιού Καθολικού, το οποίο επλήγη από τους σεισμούς του 2013, ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης π. Δημήτριο Βούλγαρη, τον Ιδιαίτερο Γραμματέα του π. Αθανάσιο Κυρίτση και τον Αρχιδιάκονό του π. Ευστάθιο Κατόπη.

Το ιερό αναλόγιο στελέχωσε χορός Μοναζουσών της Μονής με την συμμετοχή της  Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Αυγουστίνου Φλωρίνης Γερόντισσας Συγκλητικής.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος ωμίλησε για την Ιερά μνήμη των τιμωμένων Αγίων Αναργύρων των Θαυματουργών ιατρών, προστατών της Μονής και της περιοχής της Αταλάντης  αναλύσας την αποστολική περικοπή του Αποστόλου Παύλου,  η οποία αναφερόταν στο ύμνο της αγάπης.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε, ότι ο άνθρωπος του Θεού είναι ο άνθρωπος της αγάπης και για να λαμβάνει  κάποιος αγάπη πρέπει να δείχνει αγάπη όπως οι Άγιοι Ανάργυροι που δια της πίστεως τους στον Θεό και δια της ιατρικής τους  επιστήμης απάλυναν τον πόνο των ανθρώπων, δοξάζοντας το όνομα του Τριαδικού Θεού.

Επίσης αναφερόμενος στις εορτές της Εκκλησίας μας ετόνισε ιδιαίτερα ότι στην Εκκλησία διδάσκεται  η  Ενότητα εν τη αγάπη  των μελών πιστών χριστιανών ,διότι όλοι είμαστε μέλη του σώματος του Χριστού δηλαδή της Εκκλησίας.

Τελος ευχήθηκε στην Οσιωτάτη καθηγουμένη Γερόντισσα Φιλοθέη και στην αδελφότητα οι Άγιοι Ανάργυροι να προστατεύουν πάντοτε την πόλη και την Ιερά Μονή και σε όλους τους παρευρισκομένους πιστούς ευχήθηκε χρόνια πολλά προτρέποντάς τους να μένουν κοντά στην Εκκλησία και να στηρίζουν το έργο της Μονής.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας παρετέθη εόρτιο κέρασμα προς όλους στο Αρχονταρίκι της Μονής.

 

img_0002_113 img_0025_64 img_0034_81 img_0044_63

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ