Πανηγύρισε η Μονή Αναστάσεως Χριστού στο Λουτράκι (φωτο)

  • Δόγμα

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή κληρικών και πιστών της Μητροπόλεως, που έσπευσαν να προσκυνήσουν στο μοναστήρι.

Με λαμπρόηττα τελέστηκε η πανήγυρις στο μοναστήρι της Αναστάσεως Χριστού στο Λουτράκι,

Ο Καθηγούμενος της Μονής, ο οποίος τυγχάνει και πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κορίνθου, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, προεξήρχε στον Εσπερινό της Αγάπης και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της επομένης, Δευτέρα 25 Απριλίου.

Μεγάλη επίσης, ήταν και η συμμετοχή κληρικών και πιστών της Μητροπόλεως, που έσπευσαν να προσκυνήσουν στο μοναστήρι.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Μητροπόλεως: 

Με σεμνότητα και Εκκλησιαστική ευπρέπεια ετελέσθη κι εφέτος η πανήγυρις της Σεβασμίας Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου. Το εσπέρας της Αγίας και Μεγάλης Κυριακής του Πάσχα τον Εσπερινό της Αγάπης ετέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών, Καθηγούμενος της Ι. Μονής και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αγάπιος, πλαισιούμενος από, τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεώς μας, ο οποίος ανέγνωσε το Ι. Ευαγγέλιον Αγγλιστί,τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, Εφημέριο Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Νικόλαο Βασιλόπουλο, Εφημέριο Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας Γιάτρισσας) Λουτρακίου και τους Διακόνους π. Γεράσιμο Λάμποκαι π. Χρήστο Χίλια.

Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, 25 Απριλίου 2022, στην αυτή πανηγυρίζουσα Ι. Μονή και κατά την Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών και Καθηγούμενος της Ι. Μονής κ. Αγάπιος, ο οποίος και ετέλεσε την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία,συλλειτουργούντων του Αιδεσ.Πρωτ/ρου π. Αθανασίου Κοντογιάννη, Εφημερίου Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, του αδελφού της Ι. Μονής π. Λογγίνου Αρχόντη και των Διακονών π. Γερασίμου Λάμπου και π. Χρήστου Χίλια.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ετελέσθη η Ακολουθία του Αγιασμού, κατά την Μοναστηριακή Τάξι, ενώ ο Θεοφιλέστατος μεταφέρων τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, δοξολόγησε τον Άγιο Θεό δια την δωρεά της ζωής και της αθανασίας, που μας προσέφερε ο Χριστός με την Αγία Του Ανάσταση, αλλά και για όλα όσα μας προσφέρει καθημερινά, παρακαλώντας Τον να χαρίζει υγεία, ειρήνη και πλούσια τα αγαθά Του σε όλον τον κόσμο, που ποικιλόμορφα υποφέρει! Στους προσκυνητές της Ι. Μονής προσεφέρθησαν άρτοι και κόκκινα αυγά.

 

TOP NEWS