Πανηγυρίζει ο Ι. Ναός Αγίων Αναργύρων Π. Φαλήρου

  • Δόγμα

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Πέμπτης θα αρχίσει στις 19:00,  ενώ ο Όρθρος την κυριώνυμη ημέρα, στις 07:00 π.μ.

Πανηγυρίζει ο Ι. Ναός Αγίων Αναργύρων Π. Φαλήρου, της Ι. Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, την Πέμπτη, 30 Ιουνίου και Παρασκευή 1η Ιουνίου.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Πέμπτης θα αρχίσει στις 19:00,  ενώ ο Όρθρος την κυριώνυμη ημέρα, στις 07:00 π.μ.

Λίγα λόγια για το Ιστορικό του Ναού: 

Η ενορία των Αγίων Αναργύρων Νέας Σμύρνης ιδρύθηκε το έτος 1928. Μέχρι το 1958 κεντρικός ενοριακός ναός και για την περιοχή της Αγίας Κυριακής Αμφιθέας υπήρξε το αρχικό ιερό Ναίδριο των Αγίων Αναργύρων, που σώζεται μέχρι σήμερα σε καλή κατάσταση, παραπλεύρως του νέου μεγαλοπρεπούς ιερού Ναού, του οποίου ο θεμέλιος λίθος ετέθη το 1964 από τον αοίδιμο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χρυσόστομο Β΄.
Ο σημερινός ιερός Ναός είναι εμπλουτισμένος με ξυλόγλυπτο τέμπλο άριστης τέχνης, μαρμάρινο δάπεδο, δεσποτικές εικόνες βυζαντινού τύπου, ξυλόγλυπτο επισκοπικό θρόνο, άμβωνα και προσκυνητάρια, καθώς και επίχρυσους πολυελαίους.
Ο Ενοριακός αυτός ιερός Ναός επιτελεί σημαντικό ποιμαντικό έργο με τη λειτουργική ζωή, το έργο της κατηχήσεως και της προνοιακής δράσεως, καθώς και άλλων ποιμαντικών δραστηριοτήτων που γίνονται αθόρυβα, στα πλαίσια μιάς αληθινής εκκλησιαστικής κοινότητας. Πανηγυρίζει την 1η Ιουλίου, εορτή των αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.
Σήμερα στον Ιερό Ναό υπηρετούν οι Ιερείς: π. Αντώνιος Στασαρέκος (210-72.93.400) και ο π. Δημήτριος Τσουρούς (211-40.74.072).

TOP NEWS