Παραιτήθηκε ο Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος από το Γραφείο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα

  • Δόγμα

Αιφνίδια παραίτηση του Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλοχίου για λόγους υγείας. Η πρώτη αντίδραση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Με μια σύντομη ανακοίνωση, σήμερα, Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, το βράδυ, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε την αιφνίδια παραίτηση του μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιου, από την  θέση του διευθυντή του γραφείου εκπροσώπησης του Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Ακολουθεί η  Ανακοίνωση του Πατριαρχείου:

Η Α.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σήμερα, Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, τον Σεβ. Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος του υπέβαλε για λόγους υγείας την παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Ο Πατριάρχης αποδέχθηκε την παραίτηση και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τις επί επταετία και πλέον υπηρεσίες του στην εν λόγω θέση.

Ποιος είναι ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος:

Ο κατά κόσμον Νικόλαος Στεργίου γεννήθηκε στα Μέγαρα Αττικής στις 6 Σεπτεμβρίου 1961. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Το 1984 εκάρη μοναχός. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1984 από τον Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος Βαρθολομαίο και Πρεσβύτερος το 1987 από τον ίδιο Μητροπολίτη. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Μεγάρων. Στις 18 Οκτωβρίου 2014 χειροτονήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι Κωνσταντινουπόλεως Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως. Τη χειροτονία τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμπαραστατούμενος από άλλους Μητροπολίτες τόσο της Ελλαδικής Εκκλησίας όσο και άλλων Πατριαρχείων.

TOP NEWS