Παραιτήθηκε ο Φλωρίνης Θεόκλητος

  • Δόγμα

Υπηρέτησεν επί 20ετίαν ως άμισθος υποδιευθυντής και καθηγητής εις το Εκκλησιαστικόν Γυμνάσιον και Λύκειον Φλωρίνης. Επί 10ετίαν ομιλούσε τακτικώς από τον Ραδιοφωνικόν Σταθμόν της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης «Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» και επραγματοποίησεν άνω των 350 ομιλιών περί της Μακεδονίας και των Αγίων αυτής.

Του Αναστασίου Μαρίνη, θεολόγου

Μετά τους Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Άνθιμο και Παραμυθίας Τίτο, σειρά πήρε ο Φλωρίνης Θεόκλητος, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον μητροπολιτικό θώκο της Μητροπόλεως Φλωρίνης, Εορδαίας και Πρεσπών.

Τελευταίες ειδήσεις αναφέρουν ότι ο κ. Θεόκλητος δεν είχε εξ αρχής την πρόθεση της παραίτησης, καθώς θεωρούσε ακόμη ότι μπορούσε να εκλπηρώνει τα καθήκοντά του. Πλην, όμως, υπό την πίσεη των προτέρων παραιτήσεων σε Θεσσαλονίκη και Παραμυθία, η παραίτησή του ήταν , εν πολλοίς, αναμενόμενη.

Ποιος είναι ο κ. Θεόκλητος

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας Υπέρτιμος και Έξαρχος Άνω Μακεδονίας κ. Θεόκλητος (Πασσαλής) εγεννήθη το έτος 1932 εις Κυπαρίσσιον Γρεβενών, όπου επεράτωσε το Δημοτικόν Σχολείον και εν συνεχεία το Γυμνάσιον Γρεβενών. Εισήχθη εις την Θεολογικήν Σχολήν του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίον το έτος 1957. Υπηρέτησε την στρατιωτικήν του θητείαν ως Θεολόγος εις την Θρησκευτικήν Υπηρεσίαν Στρατού, όπου έκανε εκατοντάδες κηρύγματα εθνικοθρησκευτικού περιεχομένου εις στρατιωτικάς μονάδας. Μετά την στρατωτικήν του θητείαν ειργάσθη ιεραποστολικώς εις την ιεραποστολικήν αδελφότητα «ΣΤΑΥΡΟΣ», ιδρυτής της οποίας είναι ο Σεβ. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ.

Εκάρη Μοναχός την 20–10–1967 εις την Ιεράν Μονήν Κοιμ. Θεοτόκου Κλαδορράχης Φλωρίνης. Την 22–10–1967 εχειροτονήθη Διάκονος και την 7–4–1968 Πρεσβύτερος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ.κ. Αυγουστίνου. Την ιδίαν ημέραν εδόθη εις αυτόν το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου. Υπηρέτησεν επί 32ετίαν και πλέον ως πρωτοσύγκελλος και ιεροκήρυξ της ακριτικής Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. Ως ιεροκήρυξ επραγματοποίησε κηρύγματα εις πόλεις και χωρία της ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης υπηρέτησεν επί 20ετίαν ως άμισθος υποδιευθυντής και καθηγητής εις το Εκκλησιαστικόν Γυμνάσιον και Λύκειον Φλωρίνης. Επί 10ετίαν ομιλούσε τακτικώς από τον Ραδιοφωνικόν Σταθμόν της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης «Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» και επραγματοποίησεν άνω των 350 ομιλιών περί της Μακεδονίας και των Αγίων αυτής.

Έγραψε διάφορα άρθρα εις περιοδικά και εισηγήθη πολλά θέματα εις ιερατικά συνέδρια της Μητροπόλεως. Εξελέγη Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας την 21–1–2000 και Εχειροτονήθη την 23–1–2000 εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου υπό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου και πλειάδος αρχιερέων

TOP NEWS