Πατριάρχης Αντιοχείας «Μαρτυρία αγάπης ο ξενώνας ανήλικων προσφύγων»

  • Dogma

«Πώς είναι δυνατόν κάποιος να λέει ότι πιστεύει στον Θεό και να σκοτώνει τον συνάνθρωπό του» αναρωτήθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης κατά την επίσκεψη του στον ξενώνα ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων του φιλανθρωπικού οργανισμού Αποστολή.  

Καρεκλά Σοφία

«Πώς είναι δυνατόν κάποιος να λέει ότι πιστεύει στον Θεό και να σκοτώνει τον συνάνθρωπό του» αναρωτήθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης κατά την επίσκεψη του στον ξενώνα ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων του φιλανθρωπικού οργανισμού Αποστολή.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας χαρακτήρισε τον ξενώνα «μια μαρτυρία αγάπης της εκκλησίας σε όλο τον κόσμο, μια δυνατή φωνή χριστιανικής αλληλεγγύης σε αντίθεση με την επαίσχυντη σιωπή και αδιαφορία εκείνων που μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα, ισχυρίζονται ότι επιθυμούν την ειρήνη χωρίς να καταβάλουν καμία προσπάθεια για να την πετύχουν».

Ο κ. Ιωάννης είπε ακόμη ότι «έρχομαι κουβαλώντας τα βάσανα της Αντιόχειας, τα βάσανα των ανθρώπων στη Συρία που επιζητούν μία αξιοπρεπή ζωή, ανθρώπων που σκοτώνονται, εκτοπίζονται, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και μένουν άστεγοι».

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να μιλήσει για την απαγωγή των μητροπολιτών στη Συρία και τις διώξεις των χριστιανών δηλώνοντας ότι «αν κάποιοι νομίζουν πως τέτοια γεγονότα φοβίζουν εμάς τους Χριστιανούς, απαντάμε πως μας πονούν, αλλά δε μας φοβίζουν».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, από την πλευρά του, χαρακτήρισε «εξαιρετικής συμβολικής σημασίας πρωτοβουλία» την επίσκεψη του κ. Ιωάννη στον ξενώνα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι «σκοπός της Αποστολής είναι να περιθάλψει με χριστιανική αγάπη και στοργή παιδιά που βρέθηκαν στην φωτιά της προσφυγιάς και να βοηθήσει να ξαναβρούν τις οικογένειες τους».

Τέλος, ο κ. Δήμτσας είπε ότι «η Αποστολή στέκεται στο πλευρό των παιδιών χωρίς να κάνει διακρίσεις σε φυλές, θρησκείες και γλώσσες, τα νοιάζεται και φροντίζει να παρακολουθούν όλα το διαπολιτισμικό σχολείο» .

Τον κ. Ιωάννη συνόδευσε στην επίσκεψή του στον ξενώνα της Αποστολής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Τους δύο άνδρες υποδέχθηκαν ο γενικός διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας καθώς και τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Στον ξενώνα ανήλικων προσφύγων της Αποστολής φιλοξενούνται παιδιά από τη Συρία, το Ιράκ, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, το Σουδάν, την Ακτή Ελεφαντοστού καθώς και από άλλες χώρες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ΔΟΓΜΑ δεν μεταδίδει φωτογραφίες με τα πρόσωπα των ανήλικων παιδιών.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ