Πέμπτη του Πάσχα στο Ησυχαστήριο Άξιόν Εστι και Αναστάσεως του Κυρίου Ιεράπετρας

  • Dogma
πέμπτη

Mέσα στην αναστάσιμη και ευφρόσυνη ατμόσφαιρα του Πάσχα την Πέμπτη της Διακαινησίμου Εβδομάδος 20 Απριλίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στο Ιερό Ησυχαστήριο Άξιόν Εστι και Αναστάσεως του Κυρίου. 

Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος Ιεραπύτνης ευχήθηκε στην Ηγουμένη Χριστονύμφη, στις Μοναχές, στους διακονητές, τους προσκυνητές και φίλους του Ιερού Ησυχαστηρίου χρόνια πολλά με τη χάρη του Αναστάντος Κυρίου, διένειμε το αντίδωρο και τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντος Αρχιμ. Αναστασίου Χατζάκη, κτήτορος, εφημερίου και πνευματικού της Μονής, στον τάφο του που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του μοναστηριού.αλλά και των κεκοιμημένων αδελφών της Μονής Χριστοδούλης, Θεοδούλης και Άννης.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Εφημέριος της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεος Δοργιάκης, ο Αιδεσ/τος Οικονόμος π. Γεώργιος Μανθαιάκης, Εφημέριος της Ενορίας Μεσελέρων, ο Αιδεσ/τος Ιερεύς π. Γεώργιος Λογκάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, και έψαλε ο Πρωτοψάλτης και Διευθυντής της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιωάννης Αρώνης στον δεξιό χορό και οι μοναχές του μοναστηριού στον αριστερό χορό, ενώ παρέστησαν αρκετοί προσκυνητές του Ιερού Ησυχαστηρίου.

Ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα σε όλο το εκκλησίασμα στο Αρχονταρίκι και στον αύλειο χώρο της Μονής.

TOP NEWS