Πλήθος πιστών για την Τιμία Ζώνη στη Νέα Ιωνία

  • Dogma
ζώνη

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017,  ενώπιον της πάνσεπτης και θαυματουργού Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας. Πλήθη πιστών συνέρρεαν υπομονετικά καθ’ όλη τη διάρκεια για να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, πλαισιωμένος από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και πολλών Κληρικών και άλλων Μητροπόλεων.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την βαθιά του ευγνωμοσύνη προς τον Γέροντα Εφραίμ για την υψίστη τιμή και δωρεά να μεταφέρει την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου προς ευλογία του πιστού λαού της Ιεράς Μητροπόλεως, εξαίροντας παράλληλα το σπουδαίο πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος με λόγο αυθεντικό μέσα από την αγιορείτικη εμπειρία του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Μητέρας του Θεού, στην παρηγορητική παρουσία της και στη θαυματουργική χάρη της Τιμίας Ζώνης Της.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τους ύμνους απέδωσε ο Μουσικολογιώτατος Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Χαρίλαος Ταλιαδώρος, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος τίμησε για την σπουδαία προσφορά του στο αναλόγιο, απονέμοντάς του την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ήτοι το παράσημο του Πολιούχου αυτής Ιερομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου.

Το παρών επίσης έδωσαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης   Κουρουμπλής, Τοπικοί Άρχοντες, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Μικρασιατικών Σωματείων και  Πολιτιστικών Συλλόγων καθώς και πλήθος πιστών.

Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία έως τις 13 Νοεμβρίου και καθημερινώς θα τελείται η Θεία Λειτουργία, Ιερές Παρακλήσεις, Εσπερινός και κάθε βράδυ Ιερά Αγρυπνία.

arxieratiki-theia-leitourgia-enopion-tis-timias-zonis-tis-theotokou-sti-nea-ionia-007 arxieratiki-theia-leitourgia-enopion-tis-timias-zonis-tis-theotokou-sti-nea-ionia-024 arxieratiki-theia-leitourgia-enopion-tis-timias-zonis-tis-theotokou-sti-nea-ionia-023 arxieratiki-theia-leitourgia-enopion-tis-timias-zonis-tis-theotokou-sti-nea-ionia-030 ζώνη arxieratiki-theia-leitourgia-enopion-tis-timias-zonis-tis-theotokou-sti-nea-ionia-025 arxieratiki-theia-leitourgia-enopion-tis-timias-zonis-tis-theotokou-sti-nea-ionia-015 arxieratiki-theia-leitourgia-enopion-tis-timias-zonis-tis-theotokou-sti-nea-ionia-011 arxieratiki-theia-leitourgia-enopion-tis-timias-zonis-tis-theotokou-sti-nea-ionia-026 arxieratiki-theia-leitourgia-enopion-tis-timias-zonis-tis-theotokou-sti-nea-ionia-029 arxieratiki-theia-leitourgia-enopion-tis-timias-zonis-tis-theotokou-sti-nea-ionia-003 arxieratiki-theia-leitourgia-enopion-tis-timias-zonis-tis-theotokou-sti-nea-ionia-001
Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ