Πρόγραμμα Μητροπολίτου Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου (18 Δεκεμβρίου 2021 έως 6 Ιανουαρίου 2022)

  • Δόγμα

Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Μητροπολίτου Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου το πρωί στις 10 θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Βασιλείου Καραγιάννη.

Το απόγευμα στις 6 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των Προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον». Εν συνεχείαθα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων με την ευκαιρία υποδοχής του Αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον»

Το βράδυ από 8:30 έως 12:30 βραδινή θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου επί τη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου.

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίουαπό 8:30 έως 12:30 βραδινή θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Τιμίων Ταξιαρχών Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας.

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου από 6 έως 10 το βράδυ θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών των Χριστουγέννων και εν συνεχεία θα τελέσει τον Αρχιερατικό Εσπερινό με τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου

Την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού για την Εορτή της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 9:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά τη διάρκεια του Όρθρου της Ιεράς Αγρυπνίας που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου το πρωί 4:45 έως 8:30, Εορτή της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Εν συνεχεία από 9 έως 10:30 το πρωί θα Χοροστατήσεικαι θα ομιλήσει κατά τη διάρκεια της δεύτερης Θείας Λειτουργίας για τους γονείς με μικρά παιδιά ή τους εργαζομένους με νυκτερινό ωράριο στον ίδιο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου Γαρδικάκι Τρικάλων για την εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου «Η ΠΑΝΤΩΝ ΕΛΠΙΣ».

Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου Γαρδικάκι Τρικάλων για την εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου «Η ΠΑΝΤΩΝ ΕΛΠΙΣ».

Το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων.

Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων.

Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου από 6 έως 9 το βράδυ θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει Εσπερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων με την ευκαιρία της Αποδόσεως της Εορτής των Χριστουγέννων.

Την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 6, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων απότμημα Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινούγια την Εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας από 8 έως 10 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά τη διάρκεια του Όρθρου και της Εσπερινής Θείας Λειτουργίας που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων. Εν συνεχεία θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας δια την πρώτη του έτους. Ακολούθως θα ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιτα της Ενορίας.

Το Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022το πρωί, εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και του εν Αγίοις πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας θα Λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Περί ώρα 10:30 θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας δια την πρώτη του έτους. Εν συνεχεία θα ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιτα της Ενορίας.

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών και θα τελέσει την εις Διάκονο Χειροτονία του κ. Αλεξάνδρου Αγγελόπουλου.

Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου από 6 έως 9 το βράδυ θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών των Θεοφανείων και εν συνεχεία θα τελέσει τον Αρχιερατικό Εσπερινό με τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού των Θεοφανείων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Το βράδυ θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων και θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου το πρωί, εορτή των Θεοφανείων του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, θα Λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων και θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Εν συνεχεία στις 11:45, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως προς την Κεντρική Γέφυρα των Τρικάλων όπου και θα τελεσθεί η Ακολουθία Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.

TOP NEWS