Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Αντίπαρο

  • Δόγμα

Το μεσημέρι της ίδια ημέρας, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Ιερωνύμου Μαριάνου, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Γραμματεύς της Κοινότητος Αντιπάρου, Ιεροψάλτης, αρχικά στην Αντίπαρο και εν συνεχεία σε Ναούς της Πάρου

Την Παρασκευή 16-3-2023 το πρωί, ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, έπλευσε για την Αντίπαρο, όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου, ετέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αρσενίου Μελισσιανού (ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο) και του οικείου Εφημερίου, Πρεσβ. Μάρκου Κυδωνιέως. Στην Θεία Λειτουργία κατόπιν συνεννοήσεως, συμμετείχαν οι μαθητές των τριών μεγάλων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου του νησιού (Δ’ Ε’ ΣΤ’). Στο ιερό αναλόγιο διηκόνησε ο πατέρας του Εφημερίου, Πρωτοπρ. Δημήτριος Κυδωνιεύς, Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης Πάρου-Αντιπάρου. Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές στα παιδιά και στους Δασκάλους και τους διένειμε Εικόνες της Παναγίας. 

Το μεσημέρι της ίδια ημέρας, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Ιερωνύμου Μαριάνου, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Γραμματεύς της Κοινότητος Αντιπάρου, Ιεροψάλτης, αρχικά στην Αντίπαρο και εν συνεχεία σε Ναούς της Πάρου (όπου αργότερα εγκαταστάθηκε) και Ιδρυτής-Εκδότης της Εφημερίδας «Παριανή Ενημέρωση».Στην Εξόδιο Ακολουθία συμμετείχε πλήθος κόσμου καθώς και οι Βουλευτές του νομού, Γιάννης Βρούτσης και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Πάρου, ο Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου και πολλοί τοπικοί παράγοντες. 

TOP NEWS