Προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από τη Μητρόπολη Λαρίσης

  • Dogma
κωνσταντινούπολη

Η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει 5νθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Βασιλίδα των Πόλεων, στην Κωνσταντινούπολη, από τις 2 έως τις 6 Ιανουαρίου, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Οι εκδρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν στον Άγιο Γεώργιο στο Φανάρι, στην Αγία Τριάδα και στον Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Πέραν, καθώς και στις Ιερές Μονές Παναγίας Βλαχερνών, Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλί.

Το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου θα λάβει χώρα στο Φανάρι η απονομή του οφφικίου του Άρχοντα Πρωτονοταρίου στον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Ποιμενάρχου μας, Ελλογιμωτάτου Καθηγητού Αγιολογίας  Δρ. κ. Σωτηρίου Μπαλατσούκα.

Η 4η Ιανουαρίου θα είναι αφιερωμένη στα Πριγκηπόννησα, όπου θα έχουν οι προσκυνητές την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, καθώς και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά στην Πρίγκηπο.

Ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων θα εκκλησιαστούν στον Πατριαρχικό Ναό και θα συμμετάσχουν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και ακολούθως θα συμμετάσχουν στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να απευθυνθούν  στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2410-617685.

 

TOP NEWS