Πρωτοχρονιάτικη γιορτή στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
δημητριάδος

Η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Μητρόπολης Δημητριάδος, για τα παιδιά των Ιερέων, Ιεροψαλτών και Υπαλλήλων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2/1, στις 5μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Κατ’ αυτήν, ο Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα ευλογήσει την Βασιλόπιττα και οι μικροί μας φίλοι θα ταξιδέψουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Να τα πούμε;», που υλοποιεί το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου από το 2014, για την περίοδο του Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για ένα μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα, με θέμα τα κάλαντα, του πανάρχαιου αυτού ελληνικού εθίμου, που διατηρείται αμείωτο μέχρι τις μέρες μας. Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία των καλάντων από την αρχαιότητα έως σήμερα. Να έρθουν σε επαφή με την Ελληνική παράδοση. Να προσεγγίσουν, μέσω της τέχνης, καλαντιστές άλλων εποχών. Να γνωρίσουν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Να αναβιώσουν παλιά έθιμα και να καλλιεργήσουν δεξιότητες μέσα από προσωπικές δημιουργίες. Να τραγουδήσουν κάλαντα, να χαρούν, να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν όμορφα. Βασικός κορμός του προγράμματος, εκτός από το μουσικό μέρος των καλάντων, θα είναι και ο διάσημος πίνακας του Νικηφόρου Λύτρα «Τα κάλαντα και ο τυμπανιστής» (1872).

Στο τέλος της γιορτής ο Σεβασμιώτατος θα προσφέρει δώρα σε όλα τα παιδιά.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ