Σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη ο Αρχιεπίσκοπος

  • Dogma
Αρχιεπίσκοπος

Τη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως θα επισκεφθεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Ιουλίου και μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου 2016.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Αρχιεπίσκοπος, το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιουλίου θα παρευρεθεί σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσουν προς τιμήν του, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Π.Ε.Δ. Α.Μ.Θ.) και ο πρόεδρός της κ. Ευάγγελος Λαμπάκης,  παρουσία όλων των Δημάρχων της Περιφέρειάς μας.

Το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουλίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος θα μιλήσει στην 1η Πανθρακική Ιερατική Σύναξη των ιερέων των τεσσάρων Μητροπόλεων της Θράκης (Διδυμοτείχου Ξάνθης, Μαρωνείας, και Αλεξανδρουπόλεως) που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του
Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη Σύναξη θα παραβρεθούν και οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Μακαριώτατος θα μεταβεί στη Σαμοθράκη όπου θα επισκεφθεί τους Ναούς του νησιού μας, τον αρχαιολογικό χώρο, το Στασίδι του Αποστόλου Παύλου, τον Δήμο Σαμοθράκης και το στρατόπεδο «ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ».

Ο Μακαριώτατος θα αναχωρήσει το Σάββατο 9 Ιουλίου το μεσημέρι από τη Σαμοθράκη για την Αλεξανδρούπολη και με την απογευματινή πτήση θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS