Σε έξι γλώσσες το Ευαγγέλιο του Εσπερινού της Αγάπης στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

  • Dogma
ευαγγέλιο

Με αναστάσιμη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας. 

Προ του Αρχιερατικού Εσπερινού προηγήθηκε η ένδυση του Σεβ. κ. Κυρίλλου στο κέντρο του ναού κάτω από τον πολυέλαιο, ενώ ο Χορός έψαλε το Δοξαστικό του Πάσχα «Αναστάσεως ημέρα…» σε αργό μέλος. Η διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή, το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο, φέτος αναγνώσθηκε σε έξι γλώσσες: Στην «κοινή» ελληνική γλώσσα του Ευαγγελίου από την Ωραία Πύλη, από τον Σεβ. κ. Κύριλλο, στη λατινική από τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αθανάσιο Ταρλαντέζο, στη γαλλική από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιο Δερμιτζάκη, στην αγγλική από τον Οσιολ. Ιερομόναχο π. Τίτο Ματαλλιωτάκη στην αγγλική, στην ιταλική από τον Αιδ/το π. Ιωάννη Τράκο, στην ομηρική γλώσσα (ηρωϊκό εξάμετρο) και από τον χορό των Ιεροψαλτών με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη του ναού κ. Ιωάννη Αρώνη, και τέλος ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς ανέγνωσε και πάλι στην ελληνική γλώσσα το Ευαγγελίου από τον Άμβωνα του ναού. Μετά το Δοξαστικό των Αποστίχων «Αναστάσεως ημέρα…» έγινε ο καθιερωμένος ασπασμός της αγάπης και η ανταλλαγή του Πασχάλιου χαιρετισμού με τον Ιερό Κλήρο και ακολούθως το εκκλησίασμα προσκύνησε το Ιερό Ευαγγέλιο και έλαβε την ευχή του Σεβασμιωτάτου κ. Κυρίλλου, ο οποίος διένειμε κόκκινα αυγά. Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στην αίθουσα του ναού.

Στην ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Φανερωμένης Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης και ο Ιερός Κλήρος της περιοχής, ενώ παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της πόλης, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης και ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης.

TOP NEWS