Σεισμός στην Τουρκία: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη

  • Dogma
θεοφάνεια

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι’ για να του εκφράσει τη συμπαράσταση της Ελλάδας στα όσα προκάλεσε ο φονικός σεισμός που «χτύπησε» την Τουρκία και τη Συρία.

Οι περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας και της βόρειας Συρίας που έπληξε ο σεισμός υπάγονται εκκλησιαστικώς στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου, γι’ αυτό και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον Πατριάρχη Αντιοχείας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε ότι η χώρα μας στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τους δοκιμαζόμενους από τον σεισμό συνανθρώπους μας.

Από πλευράς του, ο Πατριάρχης Αντιοχείας ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αλληλεγγύη και την ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι αγνοείται και ένα ζευγάρι Ελλήνων στην Αντιόχεια, με τις έρευνες να είναι σε εξέλιξη και την αγωνία στο κατακόρυφο. Οι κόρες του δηλώνουν στο newsit.gr πως πλέον «ελπίζουμε σε ένα θαύμα», καθώς το ζευγάρι αγνοείται για περισσότερες από 100 ώρες.

TOP NEWS