«Ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Νέας Ιωνίας

  • Dogma
ιωνίας

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε για να προπέμψει τον επί δυο δεκαετίες ποιμενάρχη ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Πέμπτης 23η Ιανουαρίου.

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου τελέστηκε σήμερα (24/1) η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Νέας Ιωνίας κυρού Κωνσταντίνου, στον μητροπολιτικό ναό των αγίων Αναργύρων Ν. Ιωνίας.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του διαδόχου του, μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρίσματα του εκλιπόντος.

Στα χαρίσματα και στις αρετές του Μακαριστού αναφέρθηκε ο Αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχαλάκης (Β’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος) αλλά και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης. Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

Η σορός του Μακαριστού ιεράρχη, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 90 ετών, έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης (23/1)  στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου και είχε τεθεί σε λαικό προσκύνημα.

Ποιος ήταν ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Νέας Ιωνίας 

Ο μακαριστός μητροπολίτης Κωνσταντίνος Φαραντάτος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1930. Σπούδασε θεολογία και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1954 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος, υπό του μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης Διονυσίου. Υπηρέτησε στη Γραμματεία της Αποστολικής Διακονίας και στη συνέχεια διορίσθηκε πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας (1966-1974).

Ως εφημέριος υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου Κυψέλης, ακολούθως δε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής, όπου και ανέπτυξε αξιόλογη δράση ως ιεροκήρυκας, κατηχητής και πνευματικός, εργαζόμενος αόκνως για την ανακαίνιση και αγιογράφηση του Ναού.

Στην Κομοτηνή διηύθυνε και το Εκκλησιαστικό Οικοτροφείο Θηλέων. Υπήρξε επίσης συνεργάτης Ραδιοφωνικών Σταθμών και του Τοπικού της ακριτικής Θράκης.

Το Μάιο του 1974 μετετέθη ως πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, εργαζόμενος συντόνως για την διοργάνωση αυτής. Συγχρόνως υπηρέτησε ως εφημέριος, ιεροκήρυκας, κατηχητής και πνευματικός στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας Ν. Χαλκηδόνος, τον οποίο και ανακαίνισε εκ βάθρων.

TOP NEWS