Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή Οικουμενικός Πατριάρχης

  • Dogma
οικουμενικός

Την Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος πριν την επίσημη επίσκεψή του στην Αθωνική Πολιτεία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, είναι προσκεκλημένος του Μητροπολίτη  Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου,  ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της πρωτοβουλίας Βυζαντινή Θεσσαλονίκη, με στόχο την ανάδειξη του ιστορικού παρελθόντος της πόλης στην κατεύθυνση της ιστορικής αξιοποίησής του.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βαρθολομαίος θα λειτουργήσει στον παλαιοχριστιανικό Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η χορωδία των Αρσακειάδων θα τραγουδήσει τον «Εφιάλτη της Περσεφόνης»σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι.

Επίσης, θα παραστεί σε σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Ροτόντα, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, αλλά και στο Επταπύργιο, όπου μετά από πρόσκληση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, θα τελέσει τα θυρανοίξια του Ι.Ν Αγίου Ελευθερίου.

Ο μικρός ναός που βρίσκεται μέσα στο κτίριο των πρώην φυλακών, ανακαινίστηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, ενώ πέρσι συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την κατασκευή του από τον έγκλειστο στις φυλακές του Επταπυργίου, την διετία 1917-1918, αρχιμανδρίτη, Μιλχισεδέκ Μακρή.

TOP NEWS