Στη Βέροια ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

  • Dogma
φανάρι

Την Βέροια θα επισκεθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016.

Στη Βέροια ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με αφορμή την ΚΒ’ (22ων) ΠΑΥΛΕΙΩΝ, των εκδηλώσεων προς τιμήν του ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αγίου Αποστόλου Παύλου.

Αναλυτικά το μήνυμα του Μητροπολίτη Βεροίας.

† ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
ελέω Θεού Επίσκοπος και Μητροπολίτης
της Ιεράς και Αποστολικής Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας
ΠΡΟΣ
τον ιερόν κλήρον και τον ευσεβή λαόν
της καθ’ ημάς θεοσώστου Επαρχίας.
Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Με τη Χάρη του Θεού πλησιάζουμε στο τέλος του εορτασμού των ΚΒ’ (22ων) ΠΑΥΛΕΙΩΝ, των εκδηλώσεων προς τιμήν του ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αγίου Αποστόλου Παύλου. Με το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διεξήχθη στις αρχές του μήνα μελετήθηκε η θεολογική σκέψη του Αποστόλου Παύλου σε συνάρτηση με τη φιλοσοφία. Με τις υπόλοιπες καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις δόθηκε η ευκαιρία στις περισσότερες ενορίες της Μητροπόλεώς μας να συμμετάσχουν στο λαμπρό εορτασμό του αποστόλου που μας τίμησε με την παρουσία και το κήρυγμά του. Ένα ιδιαίτερο και σημαίνον γεγονός των φετινών Παυλείων ήταν ο εγκαινιασμός του Παλαιού Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας μετά από την παρεύλευση 6 αιώνων.

Πλησιάζοντας λοιπόν στην κορύφωση του εορτασμού, η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας θα έχει την μεγάλη χαρά και τιμή να υποδεχθεί τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ο οποίος και θα τελέσει την πρώτη εκκλησιαστική Πανήγυρη της μνήμης του Αποστόλου Παύλου στον εγκαινιασθέντα Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Βέροιας.

Σας καλώ λοιπόν πατρικά όλους να συμμετέχετε στις λατρευτικές εκδηλώσεις της μνήμης του ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αγίου Παύλου που θα τελεσθούν ως εξής: Τρίτη 28 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό και την επομένη, Τετάρτη 29 Ιουνίου, το πρωί, Πατριαρχικό Συλλείτουργο για την πανήγυρη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων. Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 7:30, από τον Μητροπολιτικό Ναό, επί της οδού Μητροπόλεως, θα ξεκινήσει η λιτανευτική πομπή προς το Βήμα του απόστόλου Παύλου όπου και θα τελεσθεί ο υπαίθριος Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός που θα σηματοδοτήσει τη λήξη των ΚΒ’ (22ων) ΠΑΥΛΕΙΩΝ.

Σας αναμένω όλους για να τιμήσουμε από κοινού, ως υιοί ευγνώμονες, τον ιδρυτή της τοπικής μας Εκκλησίας, τον Μέγα απόστολο Παύλο.
Μετά πατρικών ευχών και αγάπης
Ο Μητροπολίτης
† Ο Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων.

βέροια

TOP NEWS