Στην Θεσσαλονίκη ο Πατριάρχης Αντιοχείας

  • Dogma

Η ειρήνη θα φέρει την ήρεμη ζωή που ποθούν οι χριστιανοί της Συρίας και της Μέσης Ανατολής. Με αυτήν την φράση – έκκληση σχολίασε την κατάσταση στην περιοχή που διαποιμαίνει ο Πατριάρχης Αντιοχίας κ. Ιωάννης που από το απόγευμα σήμερα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Γιώργος Φερδής
Η ειρήνη θα φέρει την ήρεμη ζωή που ποθούν οι χριστιανοί της Συρίας και της Μέσης Ανατολής. Με αυτήν την φράση – έκκληση σχολίασε την κατάσταση στην περιοχή που διαποιμαίνει ο Πατριάρχης Αντιοχίας κ. Ιωάννης που από το απόγευμα σήμερα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

Ο Πατριάρχης επισκέφθηκε σημαντικά μνημεία της συμπρωτεύουσας με ξεναγό τον οικείο μητροπολίτη κ. Άνθιμο ο οποίος νωρίτερα υποδέχθηκε τον κ. Ιωάννη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» μαζί με τον μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο.

Ο Πατριάρχης και η συνοδεία του προσκύνησαν το ιερό λείψανο του Αγίου Δημητρίου και την Παναγία την Τρυφώτισσα που βρίσκεται στον ναό για τις εορταστικές εκδηλώσεις στον επιβλητικό ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης όπου τους υποδέχθηκε ο προϊστάμενος του Ναού αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου.

Ακόμα επισκέφθηκε τις ενορίες της Παναγίας Αχειροποιήτου και τον Ναό της του Θεού Σοφίας όπου τους υποδέχτηκε ο πρωτοσύγκελλος αρχιμανδρίτης Στέφανος Τόλιος.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Αγίας Θεοδώρας όπου τον υποδέχθηκε ο ηγούμενος π. Βαρνάβας Γιάνγκου. Εκεί προσκύνησε τα ιερά λείψανα της Αγίας Θεοδώρας και του Οσίου Δαβίδ.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης παρέθεσε δείπνο στον Πατριάρχη και την ακολουθία του στην τράπεζα της Μονής της Αγίας Θεοδώρας. Παρέστησαν επίσης οι μητροπολίτες Νέας Κρήνης κ. Προκόπιος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, ο μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος του πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ο ηγούμενος της Ι.Μ. Βλατάδων, επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Αύριο ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης θα ξεκινήσει το προσκύνημα του στο Άγιον Όρος όπου έχει ζήσει για αρκετά χρόνια ως μοναχός.

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

TOP NEWS