Στον… πάγο η συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας

  • Dogma
εκκλησίας

Εκκωφαντική σιωπή…μετά και την έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας. Οι δύο πλευρές – Εκκλησία και Πολιτεία – φαίνεται πως άνοιξαν όλα τα χαρτιά τους και πλέον δε μένει τίποτε άλλο να συζητήσουν… Τουλάχιστον προς το παρόν.

Για τον Υπουργό Παιδείας οι αποφάσεις της Ιεραρχίας ήταν μια «δυσάρεστη εξέλιξη», για να λάβει άμεσα την απάντηση από την κεφαλή της Ελλαδικής Εκκλησίας «Η ζωή συνεχίζεται». Αρχιεπίσκοπος και Υπουργός Παιδείας με τις δηλώσεις τους,  κάλλιστα μπορούν να εξηγήσουν τη σιγή ασυρμάτου που…ήχησε αναφορικά με την προωθούμενη συμφωνία Εκκλησίας- Πολιτείας.

Το θέμα φαίνεται πως παγώνει μέχρι την επόμενη Βουλή, η οποία θα αναλάβει και το «βάρος» των αποφάσεων. Τελικά,  οι αντιδράσεις για το μισθολογικό των κληρικών, θέμα που από την πρώτη στιγμή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, έστειλαν και το θέμα στις καλένδες.

Κάπως έτσι και υπό τη σκιά των επερχόμενων εκλογών η Κυβέρνηση δε θα …τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια της Εκκλησίας, μιας και όπως διαφαίνεται αποφάσισε να μην υλοποιήσει τις «προειδοποιήσεις» για μονομερή κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου, σύμφωνα με το αρχικό πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι κύκλοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι παρασκηνιακά γίνονται ακόμα προσπάθειες για την εξεύρεση κοινού τόπου, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος. Ωστόσο, το σενάριο αυτό φαίνεται να έχει μηδαμινές έως ελάχιστες πιθανότητες πραγματοποίησης.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS