Συγκίνησαν τους Προκαθήμενους οι πρόσφυγες- συγκλονιστικές εικόνες

  • Dogma

Σε έντονο κλίμα βαθειάς συγκίνησης και αγωνίας πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των προκαθημένων στον καταυλισμό των προσφύγων στη Λέσβο.

Πρόσφυγες, απλοί ταλαιπωρημένοι άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια ζητούσαν την στήριξη και την βοήθεια των προκαθημένων. Είναι οι άνθρωποι που έχασαν την πατρίδα τους, το σπίτι τους, τις οικογένειές τους. Είδαν στο πρόσωπο των Προκαθημένων την ελπίδα και την όραμα που αναζητούν απεγνωσμένα.

αρχιεπίσκοπος

Συγκλόνισε η μάνα που έκλαιγε σπαραχτικά και ζητούσε λύτρωση. Λύγισαν οι αρχηγοί των Εκκλησιών, όταν ένας πρόσφυγας έκλαιγε και περιέγραφε το δικό του μαρτύριο.

«Σε παρακαλώ πατέρα, ευλόγησέ με!» παρακαλούσε με δάκρυα στα μάτια ο άνδρας τον Πάπα Φραγκίσκο που βρίσκεται στη Μυτιλήνη για μια ιστορικής σημασίας επίσκεψη. Ήταν μια ακόμη συγκλονιστική στιγμή: ένας άνδρας που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, που κατάφερε να επιζήσει όταν πέρασε το Αιγαίο και πλέον περιμένει και ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Σε μια νέα ζωή στην Ευρώπη, μακριά από πόλεμο, βια και αίμα.

πρόσφυγες

Παρακολουθείστε και το σχετικό βίντεο:

Είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος τι έχουν περάσει και τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι. Από τη Λέσβο, γίνεται μία προσπάθεια για να ξεκινήσει ένα παγκόσμιο κίνημα ευαισθητοποίησης, ώστε να αλλάξoυν ρότα όσοι κρατούν τις τύχες του κόσμου στα χέρια τους και να επιστρέψει η ειρήνη και η ασφάλεια σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε πολίτη.

πρόσφυγες πρόσφυγες πρόσφυγες πρόσφυγες προσφυγες πρόσφυγες πρόσφυγες πρόσφυγες πρόσφυγες

TOP NEWS