Σύναξη κατηχητών στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

  • Dogma
νέας ιωνίας

Με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας κατηχητικής χρονιάς, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ δέχθηκε στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση τους κατηχητές και τους ιερείς Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Η συνάθροιση όλων των εκλεκτών συνεργατών και στελεχών στο σπουδαίο και ξεχωριστό έργο της Κατήχησης και της Νεότητας είχε σκοπό αφενός μεν την παράδοση των φετινών διοριστηρίων της κατηχητικής χρονιάς από τον Σεβασμιώτατο, αφετέρου δε τον προβληματισμό και την ανάπτυξη απόψεων και συνάμα σκέψεων επάνω στην επικείμενο κατηχητικό έτος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης και Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ Ηλίας Καρατζάς προέβη αρχικά στην παρουσίαση των βασικών αξόνων για την τρέχουσα κατηχητική περίοδο και στη συνέχεια παρουσίασε την κ. Γεωργία Ιωσηφίδου, κατηχήτρια από πολλών ετών και Θεολόγο καθηγήτρια στη Μέση εκπαίδευση.

Η κ. Ιωσηφίδου, με σύντομο, αλλά ιδιαίτερα βιωματικό λόγο ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Η κατήχηση. Προβλήματα και προοπτικές στη σημερινή εποχή».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, αφού ανέπτυξε διεξοδικά τις σκέψεις του, αναφορικά με όσα προβλήματα διαπιστώνει σήμερα στην κατηχητική προσπάθεια, προχώρησε σε μία εκτενή αναφορά, γύρω από τους τρόπους και τα μέσα που οφείλει σήμερα ο κατηχητής και ο κάθε υπεύθυνος του κατηχητικού έργου να αναπτύξει, ώστε να μπορέσει να επικαιροποιήσει τον λόγο και το έργο της Ιεραποστολής της Εκκλησίας.

Ακολούθησε ιδιαίτερα ζωηρός και ενδιαφέρον διάλογος, με τις κατηχήτριες και τους κατηχητές να καταθέτουν ενδιαφέροντα ερωτήματα, αλλά και τις δικές τους απόψεις και εμπειρίες.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για μια καρποφόρα και ευλογημένη κατηχητική χρονιά.

TOP NEWS