Συναυλία βυζαντινής μουσικής στον Τύρναβο

  • Dogma
τύρναβο

Στη δεύτερη έδρα της Μητροπόλεως, στον ιστορικό Τύρναβο μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος για να παρακολουθήσει από κοντά την μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης.

Στο πρώτο μέρος, το παράρτημα της Βυζαντινής σχολής της Μητροπόλεως μας, που εδρεύει στον Τύρναβο, απέδωσε ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και καθηγητού της σχολής κ. Χριστοφόρου Καρυώτη. Στο δεύτερο μέρος, η φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ευθυμίου Σαματζή, απέδωσε εμβατήρια που παιανίζουν όλες οι φιλαρμονικές της πατρίδας μας, κατά την Μεγάλη Παρασκευή, στη διάρκεια των λιτανειών του Επιταφίου.

Στο τέλος της εκδηλώσεως, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης συνεχάρη τόσο τον βυζαντινό χορό όσο και τα μέλη της φιλαρμονικής για την εξαιρετική απόδοση και τους παρότρυνε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να μαθαίνουν και να εκτελούν τα όσα διδάσκονται.

Οι πατέρες των ναών του Τυρνάβου, με επικεφαλή τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Βησσαρίωνα Μπλέτσα και πλήθος κόσμου συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενώ η Αντιδήμαρχος κ. Φανή Μπίλιου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη που δείχνει στην πόλη τους.

τύρναβο

 

TOP NEWS