Συνεδρίαση για τις προσκυνηματικές περιηγήσεις

  • Dogma

Συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού για θέματα των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γραφείο του Γεν. Γραμματέως του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιου Λιάσκου.

Συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού για θέματα των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γραφείο του Γεν. Γραμματέως του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιου Λιάσκου.

Από την Εκκλησία της Ελλάδος στην κοινή αυτή Επιτροπή μετέχουν ο Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, γραμματέας, και οι κ.κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, Βασίλειος Τζέρπος και Χρήστος Πετρέας, μέλη του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Από την πλευρά του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού μετέχουν ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος και οι κ.κ. Χρήστος Γάτος, Νικόλαος Ολυμπίου, Μαρία Παπαζάχου και Γεώργιος Καραχάλιος.

Τα θέματα που εξέτασε κατά τη συνεδρία της η Κοινή Επιτροπή αφορούσαν στα πεπραγμένα των κοινών δράσεων έτους 2014 του Υπουργείου Τουρισμού και της Εκκλησίας της Ελλάδος (όπως συμμετοχές σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, χρηματοδότηση δράσεων και ειδικών εντύπων κ.λπ.), σε στοχευμένες κοινές δράσεις για το έτος 2015, και στον προγραμματισμό κοινών συναντήσεων με τουριστικούς και άλλους φορείς και οργανισμούς εντός και εκτός Ελλάδος.

Η συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων με το Υπουργείο Τουρισμού και τον Ε.Ο.Τ. αποτελεί μέρος της υλοποίησης του υπογραφέντος μεταξύ τους «Πρωτοκόλλου Συνεργασίας», που αποσκοπεί στην εν γένει προώθηση και προβολή των Ι. Μονών, Ι. Προσκυνημάτων και λοιπών θρησκευτικών μνημείων της Χώρας μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στα πλαίσια της σημερινής συνάντησης έγινε ειδική ενημέρωση και αναφορά ως προς το προσφάτως αποσταλλέν «Εγκύκλιο Σημείωμα» της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τις Ιερές Μητροπόλεις της σχετικώς με τη συμπλήρωση ειδικού επιστημονικώς καταρτισθέντος «Ερωτηματολογίου για τις Ιερές Μονές – Ιερά Ησυχαστήρια – Ιερά Προσκυνήματα» και αποσκοπεί στην καταγραφή της υποδομής, της φιλοξενίας, της παραγωγής διακεκριμένων Μοναστηριακών και εκκλησιαστικών προϊόντων και της διαθέσεως σχετικού οπτικοαουστικού υλικού στην ελληνική και σε άλλες γλώσσες, στην έκδοση του εντύπου «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα», στην υπογραφή του «Συμφώνου Συνεργασίας» μεταξύ των Εκκλησιών της Ελλάδος και της Κύπρου επί θεμάτων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, καθώς και στην επικείμενη επίσκεψη στην Ελλάδα ομάδας Ρώσων δημοσιογράφων που ασχολούνται με θέματα προβολής θρησκευτικού τουρισμού.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ