Συνέρχεται την επόμενη εβδομάδα η ΔΙΣ για το μάθημα των θρησκευτικών

  • Dogma
θρησκευτικών

Συνέρχεται την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη 12 Ιανουαρίου έως και την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 159ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως, μεταξύ των οποίων και το μάθημα των θρησκευτικών.

Πιο συγκεκριμένα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της θα πραγματοποιήσει  απογευματινή Συνεδρία, σκοπός της οποίας είναι η μελέτη του θέματος της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στη Μέση Εκπαίδευση.

Στη Συνεδρία έχουν κληθεί να παραστούν:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου. Οι δύο Ελλογιμώτατοι Κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και οι δύο Αξιότιμοι Πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΕΘ και του ΚΑΙΡΟΥ.

Κατά την ως άνω Συνεδρία και επί του ως είρηται θέματος ορίσθηκε Εισηγητής ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης έχει χαρακτηρίσει αναγκαία την αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να μετατραπεί σε μάθημα θρησκειολογίας,  το οποίο μάλιστα θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτιστική συνεισφορά της ορθοδοξίας στην χώρα μας.

Ο υπουργός, σε γραπτή απάντηση που κατέθεσε παλαιότερα στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αχαϊας κ. Νίκος Νικολόπουλος, είχε επισημάνει ότι για ιστορικούς λόγους, το μάθημα των θρησκευτικών στη χώρα μας έχει ομολογιακό χαρακτήρα.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ