Σύρου Δωρόθεος: Οι Άγιοι Ανάργυροι αγκαλιάζουν τους πιστούς όταν ευρίσκονται εν θλίψει και ασθενεία

  • Dogma
σύρου

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Δρυοπίδος Κύθνου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ιερούργησε σήμερα Παρασκευή 01 Ιουλίου, στον κατάμεστο από τους ευσεβείς Δρυοπιδείς Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Δρυοπίδος Κὐθνου και με την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Φιλίππου Φόρτωμα, του Δημάρχου Κύθνου κ. Σταμ. Γαρδέρη, και του Αντιδημάρχου κ. Κωνστ. Φιλιππαίου.

Στο επί της σημερινής Αποστολικής Περικοπής κήρυγμά του, ο Σεβασμιὠτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στη μεγάλη αρετή της αγάπης, με την οποία οι Άγιοι αγκαλιάζουν τους πιστούς και περιβάλλουν τη ζωή τους, κυρίως όταν ευρίσκονται εν θλίψει και ασθενεία και τόνισε ότι η αγάπη, όταν ζυμώνεται με την πίστη, μπορεί να επιτελέσει θαύματα.

Απευθυνόμενος δε προς τους Δρυοπιδείς, τους προέτρεψε, καθώς ζουν σε μία μικρή νησιωτική κοινωνία, να έχουν αγάπη μεταξύ τους, να είναι μονοιασμένοι και να συνεργάζονται, χωρίς έριδες και διχοστασίες, για το κοινό καλό και την πρόοδο της Κύθνου.
Τἐλος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ιδιαίτερα τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπιδέων, τα οποία και του προσέφεραν άνθη.

TOP NEWS