Τεμάχιο Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
τιμίου

Τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού, του πολύτιμου αυτού θησαυρού της πίστεώς μας, το οποίο φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, θα  υποδεχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία η  Μητρόπολη Δημητριάδος, ο Ιερός Κλήρος και ο φιλάγιος λαός μας, με προεξάρχοντα τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Ιγνάτιο.

Η υποδοχή του τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου θα πραγματοποιηθεί τήν  Κυριακή 17/9, στις 7μ.μ., στο προαύλιο του  Ιερού  Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου.

Μετά τήν υποδοχή, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, Ιεράρχου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.

Καθημερινά, από την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα κατά την οποία θα  αναχωρήσει το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, θα τελείται το πρωί Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Παράκληση στον Τίμιο Σταυρό και το απόγευμα ο Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό. Αναλυτικά το Πρόγραμμα του ιερού Προσκυνήματος δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος www.imd.gr

Κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος o  Ιερός  Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00 π.μ. έως τη 1.00 το μεσημέρι και από τις  4.00 μ.μ. έως τις 9.00 τό βράδυ.

TOP NEWS