Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου από τα Ιεροσόλυμα στο Καματερό

  • Dogma
τίμιο ξύλο

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καματερού, έως την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022.

Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 11 Σεπτεμβρίου 2022 , ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και πλήθος πιστών της οικείας Μητροπόλεως, υποδέχθησκαν στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καματερού τεμάχιο Τιμίου Ξύλου.

Το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου κόμισε στο Καματερό από τα Ιεροσόλυμα, ο Αρχιεπίσκοπος Πέλλης κ. Φιλούμενος, μαζί με τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχιμ. Ραφαήλ Γρίβα.

Εν συνεχεία τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού, κατά τη διάρκεια της οποίας πλήθος πιστών προσκύνησαν το Τίμιο Ξύλο.

Στο τέλος έγινε ανάγνωση επιστολής του Αρχιεπισκόπου προς τον Μητροπολίτη, η οποία αναφερόταν σε γεγονότα που έχουν σχέση με το Τίμιο Ξύλο. Ο κ. Αθηναγόρας αντιφώνησε ευχαριστώντας τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ για την ευλογία της παρουσίας του Τιμίου Ξύλου στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου.

Παρευρέθησαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα δημογραφικής πολιτικής και οικογένειας, κα Μαρία Συρεγγέλα, ως Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Σταύρος Τσίρμπας, ο Βουλευτής Δυτικού Τομέας Αθηνών κ. Ιωάννης Λοβέρδος και πολλοί άλλοι επίσημοι.

 

TOP NEWS