Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

  • Dogma
αγίου ιακώβου

Την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει και τη μνήμη Του.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Απ. Παύλου, πλαισιωμένος από Ιερείς και τους Διακόνους του.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας περί της διώξεως του Κυρίου μας, παρομοιάζοντας την Εκκλησία μας πότε διωκόμενη, σαν το Μικρό Χριστό, που κατέφυγε στην Αίγυπτο προκειμένου να γλιτώσει την σφαγή από τον Ηρώδη, και πότε κατά την Αποκάλυψη του Ιωάννου ως την επίτοκο γυναίκα, η οποία βάλλεται από τον δράκοντα, δηλαδή τον διάβολο και τις μηχανουργίες του. Κατέληξε δε ότι εξ αυτών οδηγούμεθα στην βεβαιότητα και στο συμπέρασμα ότι όποτε η Εκκλησία μας διώκεται ή βάλλεται από πρόσωπα, θεσμούς ή άνομους νόμους τότε ενδυναμώνεται και θριαμβεύει για να στηρίζει τους πιστούς Της.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κατά την Μεγάλη Είσοδο, όπου και τέλεσε την «Προσκομιδή» ενώπιον των πιστών, κατά την τάξη αυτής της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε εν συντομία στον βίο του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ως αδελφού του Κυρίου μας από την πλευρά του Ιωσήφ, καθώς και στο ιδιαίτερο πρωτοχριστιανικό τελετουργικό της, αναλύοντας κάθε στιγμή της και επεξηγώντας, όπου εκείνος έκρινε σκόπιμο.

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και συμμετείχε σιωπηλά και με πολύ σεβασμό στο Ιερό Μυστήριο, το οποίο τους μετέφερε νοερά στα πρώτα Χριστιανικά χρόνια και αναθέρμανε την «αποσταμένη» πνευματική τους ελπίδα.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ