Θεία Λειτουργία για τους μαθητές τέλεσε ο Χαλκίδος Χρυσόστομος

  • Dogma
χαλκίδος χρυσόστομος

Την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος τέλεσε Θεία Λειτουργία για τους μαθητές. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος  Χρυσόστομος,συνοδευόμενος από τον Αρχιμ.Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, Υπεύθυνο του Ιδιαιτέρου Γραφείου του και Προϊστάμενο του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ι.Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριάδος, όπου, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων, των διδασκομένων και του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου του Χωρίου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία για τους μικρούς μαθητές.

Όλοι οι μαθητές, με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, ενώ όσα παιδιά είχανπροετοιμαστεί και έχοντας την άδεια των γονέων τους, συμμετείχαν και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, οΣεβασμιώτατος έκανε επεξηγηματικές αναφορές στα παιδία, για τα τελούμενα,αναλύοντας έτσι το περιεχόμενο του Μυστηρίου, καθώς και λέξεις και φράσεις απόΑυτήν.

Στο τέλος ευχαρίστησειδιαιτέρως τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Δημήτριο Ντόβα και όλουςτους διδασκάλους, όπως και την Νηπιαγωγό κ. Ηλιάνα Καράδοντα, για την πρόσκλησηπου του απηύθυναν, αλλά και την αγαστή συνεργασία με τον καλό Εφημέριο τηςΕνορίας Πρεσβ. Φώτιο Πάσχο, και ευρύτερα με την Τοπική Εκκλησία, ενώ τουςσυνεχάρη και για το θαυμάσιο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν.

Ιδιαίτερη ήταν ηαναφορά και η ευχαριστία του Σεβασμιωτάτου προς τους μαθητές και τις μαθήτριεςγια την άξια προς μίμηση σχέση τους με τα κείμενα της Εκκλησίας και την στάσητους προς το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος διένειμε το αντίδωρο και οι συνοδοί του Κληρικοί αναμνηστικέςευλογίες, εκ μέρους του.Μετά τη διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Σχολείο,όπου η διεύθυνση παρέθεσε πρωινό κέρασμα σε όλους.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ