Θεοφάνεια στη Μητρόπολη Καστορίας

  • Dogma
καστορίας

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή πλειάδος κληρικών, ενώ ανήμερα της εορτής το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και ακολούθησε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καστορίας.
Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, κατά τη τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, με τη παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών του τόπου αλλά και εκατοντάδων πιστών.

Στη συνέχεια και εν πομπή κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν προς την περιοχή «Σταυρός» για τον αγιασμό των υδάτων και τη ρίψη του Σταυρού στα νερά λίμνης της Καστοριάς και αρκετοί ήταν οι νέοι που βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό.

Ο Σεβασμιώτατος στο μήνυμά του προέτρεψε τους πιστούς να κρατήσουμε στις καρδιές μας τον Χριστό και την Ελλάδα, χωρίς τα οποία δεν μπορούμε να πορευθούμε και ευχήθηκε σε όλους υγεία και φώτιση.

Αμέσως μετά, όπως κάθε χρόνο, ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ μετέβη στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαυριωτίσσης, όπου έγινε κι εκεί η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

TOP NEWS