Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος- Είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης σταυρού

  • Dogma
θεσσαλονίκη

Ο 67χρονος επιχείρησε να πουλήσει μέσω αγγελίας χάλκινο σταυρό, ο οποίος εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου.

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 67χρονος, ο οποίος επιχείρησε να πουλήσει θρησκευτικό σταυρό μέσω διαδικτύου, έχοντας αναρτήσει σχετική αγγελία.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς εντοπίστηκε αγγελία πώλησης θρησκευτικού σταυρού σε ιστοσελίδα, την οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αναρτήσει ο 67χρονος.

Μεσημβρινές ώρες χθες σε περιοχή της Τούμπας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης κατασχέθηκε από την κατοχή του συλληφθέντα, ένας χάλκινος σταυρός, για τον οποίο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, γνωμάτευσε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: voria.gr

 

TOP NEWS