Θυρανοίξια παρεκκλησίου από τον Σύρου Δωρόθεο στη Μύκονο

  • Dogma

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στη σιωπηλή και ταπεινή ζωή της Παναγίας, η οποία μας προσφέρει αξιομίμητο παράδειγμα βιοτής με απλότητα και λιτότητα.

Ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε το απόγευμα Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου, αφιερωμένου στην Αγία Παρασκευή, στην περιοχή «Αργύραινα» της Μυκόνου, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μυκόνου και Δήλου, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού και του Διακόνου του.

Στην ομιλία του προς τους παρισταμένους υπογράμμισε ότι αν οι διώκτες της Αγίας Παρασκευής, που ήθελαν να εξαφανίσουν το Χριστιανισμό από προσώπου γης, γνώριζαν ότι 2.000 χρόνια μετά η Αγία Παρασκευή θα ετιμάτο από χιλιάδες Χριστιανών, οι οποίοι και θα ανήγειραν Ναούς αφιερωμένους στη μνήμη της, σίγουρα θα είχαν διαφορετική άποψη και συμπεριφορά προς το Χριστιανισμό και τους μάρτυρες.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους κτήτορες για τη φιλάγιο αυτή πρωτοβουλία τους και απηύθυνε τις ευχές του προς αυτούς και τους παρόντες πιστούς.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη, τέλεσε την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο ιερό Παρεκκλήσιο του Ταξιάρχη Μιχάηλ, με την παρουσία πλήθους πιστών, Μυκονίων και παραθεριστών.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στη σιωπηλή και ταπεινή ζωή της Παναγίας, η οποία μας προσφέρει αξιομίμητο παράδειγμα βιοτής με απλότητα και λιτότητα.

Ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη του Παρεκκλησίου και τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία του να τελεσθεί σ’ αυτό ιερά Παράκληση, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν και όσοι μεγαλύτεροι στην ηλικία πιστοί δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν στον Ενοριακό Ναό, λόγω της απαγόρευσης πρόσβασης σε αυτόν με αυτοκίνητο, και ευχήθηκε σε όλους για το θεομητορικό μήνα Αύγουστο.

TOP NEWS