Τί είπαν Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου

  • Dogma
κρήτης

Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο υποδέχτηκε το πρωί της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2022 στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά και τα νέα δημοσιεύματα για την ένταση στις μεταξύ των δύο ανδρών σχέσεις,  με τις πληροφορίες αναφορικά αναφορικά με το κλίμα της συνάντησης να είναι συγκεχυμένες.

Από τη μια πλευρά το περιβάλλον του Δημάρχου διαρρέει ότι το κλίμα ήταν καλό επικαλούμενο και τη σχετική δήλωση του κ. Βασίλη Λαμπρινού ότι  «Οι σχέσεις του Δήμου Ηρακλείου με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης παραμένουν αγαστές και αδιατάρακτες. Όποια προβλήματα έχουν προκύψει, θα εργαστούμε από κοινού προκειμένου να βρούμε λύσεις».

Από την άλλη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης δεν έχει προβεί σε επίσημη δήλωση – προς το παρόν τουλάχιστον – ενώ οι παρηκούντες την Ιερουσαλήμ επισημαίνουν με νόημα ότι λύση δεν έχει δοθεί .

Λέγεται ότι οι λύσεις στο συγκριμένο θέμα είναι δύο:  είτε θα πρέπει να αποπληρώσει ο οφειλέτης άπαξ το ποσό, το οποίο  υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, είτε θα πρέπει να το δοσοποιήσει μπαίνοντας στις σχετικές ρυθμίσεις που προβλέπει για  όλους  τους Έλληνες φορολογούμενους Πολίτες αλλά και τους φορείς που χρωστάνε χρήματα το κράτος, είτε θα πρέπει να διαγραφούν τα χρέη, είτε τέλος να υπάρξει αναστολή της δέσμευσης του ΑΦΜ, κάτι όμως που δεν επιτρέπει η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει μεν την τοπική εκκλησία ως προς ένα μέρος αλλά ως προς τη δέσμευση του ΑΦΜ δεν επιτρέπει την αποδέσμευση του!

Μένει να δούμε πως και αν τελικά το θέμα θα λυθεί.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο έκαναν λόγο τις τελευταίες ημέρες για ένταση εδώ και καιρό στις  σχέσεις Αρχιεπισκοπής Κρήτης και Δήμου Ηρακλείου με αφορμή τη δέσμευση του ΑΦΜ της Αρχιεπισκοπής και που ουσιαστικά κρατά σε ομηρεία την τοπική εκκλησία που δεν μπορεί να λειτουργήσει τα στοιχειώδη σε ότι αφορά τα οικονομικά της.

Με πληροφορίες και από cretalive.gr

TOP NEWS