Τίμια Ζώνη: Ιστορικές στιγμές ζει η Κόρινθος

  • Dogma
τίμια ζώνη

Ιστορικές στιγμές ζουν λαός και κλήρος στη Μητρόπολη Κορίνθου, καθώς έχουν την τιμή και την ευλογία, στο πλαίσιο των εορταστικών Εκκλησιαστικών Εκδηλώσεων των «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019» να φιλοξενούν την Τίμια Ζώνη της Παναγίας, η οποία από αιώνες είναι αποθησαυρισμένη στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Παρουσία πλήθους κόσμου, κλήρου και λαού, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή της Αγίας Ζώνης στα Προπύλαια του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Στην υποδοχή παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ την Αγία Ζώνη κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Γέροντας Εφραίμ.

Αμέσως μετά την Υποδοχή ακολούθησε δέηση και τελέστηκε η Ιερά Αγρυπνία στην οποία εψάλλει  η Ιερά Ακολουθία της Τιμίας Ζώνης.

Στην Ι. Αγρυπνία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Η Αγίας Ζώνη της Θεοτόκου μαζί με το Ιερό Λείψανο του πολιούχου και προστάτου της πόλης Αγίου Αποστόλου Παύλου, τα Ιερά Λείψανα των εν Κορίνθω Αγίων και τις Ιερές Εικόνες της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» και των εν Κορίνθω Αγίων θα εκτίθενται εις προσκύνηση των πιστών και ευλογία των προσκυνητών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου καθημερινά, έως και το μεσημέρι της Κυριακής, 30 Ιουνίου 2019, από τις 7:00 το πρωί έως αργά το βράδυ.

τίμια ζώνη

Πηγή: supertvkorinthos.gr

TOP NEWS