Την Τετάρτη η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Σιατίστης – Τοποτηρητής ο Καστορίας

  • Dogma
σιάτιστα

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, στις 12:00, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης, θα ψαλεί η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, κάνει γνωστό με ανακοινωθέν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τοποτηρητής της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης ορίσθηκε ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ.

Ο μακαριστός μητροπολίτης που έφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 71 ετών, γεννήθηκε το 1947 στη Χαλκίδα. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1973 και πρεσβύτερος το 1974 και υπηρέτησε ως εφημέριος και ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Χαλκίδος, τόσο στο Μαντούδι Ευβοίας όσο και στη Χαλκίδα.

Το 1998 διορίσθηκε γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και εν συνεχεία της Συνοδικής Επιτροπής Γάμου και Οικογενείας, των Συνοδικών Υποεπιτροπών των Ολυμπιακών Αγώνων, της χρηματοδότησης των χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση τρίτου τέκνου και αυτής των Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επίσης, υπηρέτησε επί μία τριετία ως διευθυντής Κατηχήσεως της Αποστολικής Διακονίας και διευθυντής της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της. Διετέλεσε παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στις 4 Μαρτίου 2006 χειροτονήθηκε μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης.

TOP NEWS