Το Αγρίνιο υποδέχτηκε τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνό (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

  • Δόγμα

Μια ημέρα μετά την Ενθρόνιση του στο Μεσολόγγι, στην έδρα της Μητροπόλεως, ο κ. Δαμασκηνός αφίχθη στο Αγρίνιο όπου στις 5 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου.

Mε συγκίνηση και τιμές το Αγρίνιο υποδέχτηκε  σήμερα , Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, τον νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό. Θερμή υποδοχή στην κεντρική πλατεία και Τελετή Ενθρονίσεως στον Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής όπου αύριο, Κυριακή 13/11, θα τελεστεί η ενθρονιστήριος Θεία Λειτουργία.

Μια ημέρα μετά την Ενθρόνιση του στο Μεσολόγγι, στην έδρα της Μητροπόλεως, ο κ. Δαμασκηνός αφίχθη στο Αγρίνιο όπου στις 5 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου.

Τον κ. Δαμασκηνό συνόδευσαν  ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Παρόντες εξάλλου αρχιερείς, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ν.Φαρμάκης, βουλευτές και δήμαρχοι του Νομού, εκπρόσωποι ων Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Στην κεντρική πλατεία ο δήμαρχος προσφώνησε τον κ.Δαμασκηνό και του παρέδωσε μια προσωπογραφία του Αρχιμανδρίτη Αποστόλη Φαφούτη «ως δώρο υψηλού συμβολισμού». Ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής:

«Εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου παρακαλώ δεχθείτε,  ως  ένδειξη σεβασμού και τιμής,  ένα δώρο υψηλού συμβολισμού για τους Αγρινιώτες. Έργο συμπατριώτη μας,  η προσωπογραφία  του  Παπαποστόλη. Με συγκίνηση σας προσφέρω  την προσωπογραφία του Αρχιμανδρίτη Απόστολου  Φαφούτη,  του μακαριστού Γέροντα  που ανακούφισε τον πόνο, γλύκανε τις πληγές, έγινε η παρηγοριά για τους ανήμπορους. Του ιερέα που «έχαιρε μετά χαιρόντων, έκλαιε μετά κλαιόντων». Στην καρδιά μας είναι ο Άγιος  χωρίς φωτοστέφανο. Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι πρωτοστάτησε στην ανέγερση του νέου  Ιερού Ναού του Αγίου Χριστοφόρου. Σε κάθε πέτρα έχει βάλει την υπογραφή του με τον ιδρώτα και το αίμα του.  Δε λησμονούμε ότι, με μοναδικό όπλο την αγάπη, στις 14 Σεπτεμβρίου 1944, απέτρεψε το αιματοκύλισμα της πόλης. Ο Παπαποστόλης συνεχίζει να ζει μέσα στις καρδιές των Αγρινιωτών  και η ιερή μορφή του, ακόμη και σήμερα, είναι βάλσαμο στην ψυχή μας. Σεβασμιότατε Μητροπολίτη, Εκφράζω  θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια, ευχόμενος   διακονία επ’ αγαθώ της κοινωνίας».

Πηγή: https://www.agrinionews.gr/

TOP NEWS